100 procent biologische voeding voor GeluksVogels

Voor elke hen die in het concept GeluksVogel meedoet, moet ook een haan moet hebben geleefd. Dat is de belofte die aan consumenten wordt gedaan. GeluksVogel is een concept waarbij zowel de hennen en de hanen leven in mobiele kippenkarren op biologische (wei)landen. In de karren leggen de dames hun eieren en 's avonds gaat iedereen op stok.

In de kar met kippen zijn enkele hanen als natuurlijke 'bodyguards' van de dames. De andere hanen groeien op in aparte hanenkarren, zogenaamde 'mancaves', ze mogen blijven totdat ze volwassen zijn.

Verplaatsen
De karren worden elke week verplaatst waardoor er telkens vers gras met insecten te eten is voor de kippen en de hanen. Het verplaatsen voorkomt een zwarte inloop bij hun mobiele verblijf waardoor ze geen vreemde stoffen binnenkrijgen. Ook worden ze niet preventief ontwormd. De dieren zorgen voor een natuurlijke bemesting en een volledig begroeide wei, wat weer verse voeding oplevert.

100 procent biologische voeding
In de karren is voor 7 dagen biologisch voer en water. Hoewel de wetgeving krachtvoer goedkeurt wat voor 95% bestaat uit biologische grondstoffen kiest GeluksVogel ervoor om het beste eitje van de klas te willen zijn door voor zowel de hennen als de hanen voor 100% bio te kiezen. Ook de ouders van de dieren zijn van biologische afkomst.

De karren zijn uitgerust met zonnepanelen voor eigen energie en ergonomisch ingericht. In de bovenetage is een mestband, de mest wordt hier wekelijks uit gedraaid en op de composthoop gedaan. De bodem van de kar is bedekt met biologische haverdoppen en er is natuurlijke ventilatie.

Voor meer informatie: 

GeluksVogels
06 20615906
info@geluksvogel.bio
www.geluksvogel.bio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven