Biologische Pluimveehouders Vereniging zoekt nieuwe bestuursleden

"Omdat we een kleine sector zijn, is het nog belangrijker om onze belangen te vertegenwoordigen"

Tholen - Binnen de pluimveesector is het een kleine groep: de biologische pluimveehouders. Ongeveer 80 procent van hen heeft zich verenigd in Biologische Pluimveehouders Vereniging. “Omdat we een kleine sector zijn, is het nog belangrijker om onze belangen te vertegenwoordigen. Anders wordt er over ons beslist”, zegt voorzitter Willem van Mourik.

De BPV heeft zitting in de ketenwerkgroep Pluimvee bij Bionext, via de Bioraad in Biohuis, in de kring leg van LTO/NOP met de Raad van Gezondheid daaraan gekoppeld en in de adviesraad van Skal. Ook in de werkgroepen van IKB-Ei, van uitwerking EKO-normen en de werkroepen van Biohuis met betrekking tot mest/kringloop, stikstof, gebiedsproces en innovatie, fijnstof en gebruik natuurlijke middelen neemt de vereniging deel.

BioEggie
Het afgelopen jaar is de BPV nauw betrokken geweest bij de oprichting van BioEggie. Een samenwerking tussen biologische pluimveehouders met als doel op een structurele wijze promotie te maken voor het biologisch ei. Dit wordt gedaan met de slogan: BioEggie een ei met een missie. De missie is streven naar nog meer dier- milieu en menselijk welzijn en een eerlijke verdeling van de waarde in de keten van het biologische ei. BioEggie staat voor een transparante samenwerking in de keten met alleen maar winners. Inmiddels zijn ruim 20 bedrijven (pluimveehouders en ketenpartners) aandeelhouder geworden. BioEggie BV timmert flink aan de weg. “We zijn druk bezig om partijen te benaderen en te informeren. We verwachten dat de lokale afzet binnenkort kan beginnen.”

Bestuursleden gezocht
“We zijn ook druk bezig met de invulling van de Europese regelgeving”, vertelt Willem. “De biologische verordening die volgend jaar ingaat, moet door LNV en Skal landelijk ingevuld worden. Extra belangrijk dus om onze stem te laten horen, zodat er samen met ons beslissingen genomen kunnen worden.” Al met al is er werk genoeg voor de BPV. Om de druk wat te verlichten, is de vereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden. “Geïnteresseerden kunnen een tijdje meelopen in het bestuur om eens te kijken of de functie bij hen past.”

Voor meer informatie:
Biologische Pluimveehouder Vereniging
www.biologischpluimvee.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven