Alex van Mallegem, Biovam:

"We zetten maximaal in op hofeigen producten"

Tholen – Biovam is het jongste initiatief van Molens Van Malleghem en vertrekt van en bouwt op de kennis en ervaring die zich over 9 generaties heeft ontwikkeld, onder andere in veevoederproducent Franson. Terwijl Franson gespecialiseerd is in hoogwaardige rundveevoeders op maat, levert Biovam naast biorundveevoeders ook biovoeders voor varkens en pluimvee. En verder bevat het Biovam-assortiment ook biovoeders voor paarden, geiten en schapen, en konijnen.

Biovam levert voeders voor varkens, rundvee, pluimvee, geiten, schapen, paarden en konijnen.

Overschakelende boeren
Franson levert diervoeders aan boeren in Frankrijk en de Benelux. "Een aantal van onze klanten is de laatste jaren overgeschakeld naar biologisch. Van hen kwam de vraag naar een biologisch gamma", vertelt Franson-directeur Alex Van Malleghem. "Die vraag was consistent en na twee jaar hebben we besloten om daar een antwoord voor te bieden."  Volgens Alex zijn het vooral de Franse en Belgische boeren in de omgeving van de Franse grens, die overschakelen naar biologische landbouw en daarmee voor voeders bij Biovam aankloppen. 

Lokaal
Doordat Biovam uitsluitend biologische producten levert en naast rundvoeders ook andere diervoeders biedt, onderscheidt het zich weliswaar van zusterbedrijf Franson, maar qua filosofie is het verschil niet zo groot. "Bij Franson zijn we veel bezig met duurzaamheid. Onze rundveevoeders van Franson zijn niet bio, maar de gedachtegang is zeer gelijklopend." Als voorbeeld noemt Alex de lokale oorsprong van de grondstoffen. Deze komen uit België of Frankrijk. "Voor de biologische voeders is het ook ons grote doel om zo lokaal mogelijk aan te kopen. Vandaag betekent dat dat de grondstoffen hoofdzakelijk in België en de buurlanden worden aangekocht, maar we zoeken continu naar aankoopmogelijkheden dichterbij."

Hofeigen producten
Biovam past een uniek concept toe, dat bij Franson reeds jaren succesvol wordt ingezet. Daarbij zet Biovam, na het bepalen van de behoefte van het dier en alle betrokken partijen, maximaal in op de hofeigen producten. Met een ruwvoederanalyse wordt de kwaliteit en voedingswaarde van het ruwvoer in kaart gebracht. Biovam vult de behoefte aan met het geschikte krachtvoer, dat de veehouder mengt met de hofeigen producten. Als extra troef controleert Biovam het eindresultaat in functie van de behoeftebepalingen vooraf.
Biovam stelt zich tot doel de hofeigen producten optimaal en maximaal te benutten, en het krachtvoer tot een minimum te beperken. Het dier eet lokaal, Biovam koopt de grondstoffen lokaal, duurzaamheid staat centraal.

Voor meer informatie:
Biovam
Alex Van Malleghem
+32 (0)9 382 90 70
info@biovam.be 
www.biovam.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven