Nieuwe dakplaten zo gepiept

Tholen – In Barneveld combineert Henk van de Steeg de opfok van biologische leghennen met een kalverhouderij. Nu wordt de combinatie kippen en kalveren in die regio wel vaker gemaakt, maar met de biologische opfok komt niet zo vaak voor.

“Wij zitten tegen een bosgebied aan, waardoor we onze kalverhouderij niet goed konden uitbreiden. Met biologische hennen ging het wel en de opfok paste ons goed”, legt hij uit. In 2008 werd de stal voor de leghennen in gebruik genomen. Daarna kon er ook een vergunning worden verleend voor een nieuwe kalverstal en vervolgens werd de kippenstal nog iets uitgebreid.

Nieuwe dakplaten
De stallen op het erf hebben dus verschillende leeftijden. De oudste stallen, kalverstallen van bouwjaar 1977 en 1985, kregen enkele jaren geleden nieuwe dakplaten. “De oude golfplaten waren van asbest en het zat eraan te komen dat we die moesten gaan vervangen. Ze werden toch wel slechter.”

Via een kennis kwam Henk bij Middendorp Montage uit Kootwijkerbroek terecht. Binnen een paar dagen waren door dit bedrijf circa 1226 m2 aan asbesthoudende golfplaten verwijderd en afgevoerd en werden er nieuwe blauwgrijze vezelcement golfplaten gemonteerd. Aan de constructie veranderde niets. “De kalveren hadden niets in de gaten. Het ging echt om de buitenste dakplaten, de isolatie bleef gewoon zitten.” Om het compleet te maken werden er op de nieuwste kalverstal ook nog zonnepanelen geplaatst.

Voor meer informatie:

Middendorp Montage
0342 - 442 008
info@middendorpmontage.nl
www.middendorpmontage.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven