Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Thomassen, Biomeerwaarde Ei:

"Verkoop biologische eieren in de lift"

Het gaat momenteel goed met de markt voor biologische eieren. Met name in Duitsland is de vraag groot. Goed nieuws voor biologische pluimveehouders? Jazeker, alhoewel het altijd afwachten is hoe stabiel die groei is. Bij de coöperatie Biomeerwaarde Ei kijken ze terug op een goed 2020. En de verwachting voor dit jaar is eveneens prima.

Directeur-verkoper Wim Thomassen van de coöperatie: “De vraag is momenteel groter dan het aanbod. De verkoop loopt als een trein.”

Kracht van biologisch
Daarmee is uiteraard niet alles gezegd. Bestuurslid IJsbrand Snoeij benadrukt dat een coöperatie meer is dan alleen een economische samenwerking. "We zijn er door en voor elkaar. Het is belangrijk dat leden niet alleen van harte biologisch pluimveehouder zijn, maar ook de coöperatieve beginselen steunen en daaraan bijdragen. Samen kom je immers verder."

Het is daarbij van belang om ook de afzetmarkt voor biologische eieren te stimuleren en de kracht van biologisch te laten zien. Ondernemers, die van harte biologisch zijn, nemen de vier IFOAM-principes als uitgangspunt in hun bedrijfsvoering: gezond, ecologisch, fair en verantwoordelijk. Biologisch boeren draagt bij aan herstel van biodiversiteit, behoud van een gezonde bodem en herstel van het klimaat.

Duitsland
De ontwikkelingen in de markt staan intussen niet stil. Zo is het in Duitsland vanaf volgend jaar verplicht om eieren te leveren die afkomstig zijn van biologische leghennen waarvan de broederhanen in leven blijven en grootgebracht worden voor consumptie. Bestuursvoorzitter Rimer Dijkstra: "Dat is een uitdaging waar we volop mee aan de slag zijn. De eerste leden hebben momenteel al leghennen waarvan de broertjes grootgebracht worden."

Maar er valt meer te melden. Binnen de coöperatie wordt actief nagedacht over onderwerpen als verduurzamen en kringlopen. Leden kunnen meedenken in werkgroepjes. Op die manier wordt kennis opgedaan, worden ervaringen uitgewisseld en nieuwe ideeën aangedragen.

Nieuwe leden
Hoe ziet de coöperatie de toekomst? Rimer Dijkstra: "We zijn optimistisch. De markt is goed en we hopen dat die de komende jaren verder aan blijft trekken. Als coöperatie streven we naar een gestage groei. We staan open voor nieuwe leden. Biologische pluimveehouders die coöperatief geïnteresseerd zijn, nodigen we uit om contact met ons op te nemen."

Voor meer informatie:

Coöperatieve Vereniging Biomeerwaarde Ei
secretariaat@biomeerwaarde-ei.eu
www.biomeerwaarde-ei.eu 

Publicatiedatum: