Bionalan Biola:

Nieuwe machine voor verkleinen van groenbemester

Bionalan Biola: een ingewikkelde naam voor een nieuwe machine bij Agri Bio-solutions. De machine is geschikt voor het verkleinen van groenbemester.

De voorste messen-rol wordt met een ketting aangedreven door de achterste. Hierdoor draait de machine vlak boven de grond en kneust het gewas. De achterste rol drukt vervolgens de gewasresten tegen de grond. Deze manier van groenbemesters bewerken bevordert een goede afbraak. “Ook zorgt het voor een optimaal behoud van de voedingsstoffen die beschikbaar komen voor de bodem.”

De nieuwe machine: Bionalan Biola

Geschikt voor verschillende tractoren
Volgens Agri Bio-Solutions is de machine door de stevige constructie en aandrijving nagenoeg onderhoudsvrij. De achterste rol, die over de grond rolt, is uitgerust met stevige hoekprofielen die het gewas kneuzen en splijten. “Deze hoekprofielen zijn erg sterk en bestendig tegen stenen of een bevroren ondergrond.”

“Er is weinig vermogen nodig om de machine vooruit te duwen. Hierdoor is het mogelijk om deze bewerking met een lichte trekker uit te voeren. Het eigen gewicht van de machine is ongeveer 300 kilo per meter werkbreedte. Toch beschikt de machine over een stevige aankoppelbok. Dit maakt de machine ook geschikt voor zware tractoren en hoge werksnelheden.”

Voor meer informatie:
Martin Heerema
Agri Bio-Solutions
06 25 55 22 62
heerema@agri-service.nl
www.agribiosolutions.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven