"Wat we verliezen aan opbrengst, winnen we aan zuiverheid en smaak"

Waterford is de eerste met biologische Ierse whisky

Tholen - Waterford Distillery brengt op maandag 12 oktober als eerste een Ierse biologisch gecertificeerde whisky op de markt. Dit meldt Mark Newton, hoofd communicatie bij Waterford. "Tot onze verbazing lijken slechts een aantal andere distilleerders geïnteresseerd, maar wij zijn helemaal overtuigd van wat de biologisch landbouwmethode kan betekenen voor onze dranken", vertelt Mark.

BIO: GAIA 1.1 werd in 2016 gedistilleerd uit biologische Ierse gerst die is geteeld door een kleine, toegewijde groep biologische boeren. De single malt whisky is gecertificeerd door de Organic Trust.

John Mallick, Paddy Tobin, Alan Jackson, Pat en Denis Booth, Jason Stanley en Trevor Harris gingen de uitdaging van Waterford Distillery aan, om de eerste in Ierland geteelde biologische brouwgerst te produceren.

Het maakt deel uit van Waterford's Arcadian series. Dit zijn whisky's gemaakt met onder meer erfgoedgranen of bijvoorbeeld gerst die op een ongebruikelijke manier verbouwd is. Waterford's Organic: Gaia 1.1 is gerijpt in een spectrum van vers super-premium eiken (42% first-fill US oak, 17% virgin US oak, 23% premium French oak and 18% Vin Doux Naturel – sweet fortified wine casks). Het wordt gebotteld op 50% ABV zonder kleurstoffen, koude filtratie of welke toevoegingen dan ook - volledig natuurlijk.

Mark Reynier, oprichter en CEO van Waterford Distillery, zegt: "Het is niet te geloven dat een groot deel van de industrie de primaire bron van de buitengewone smaak van single whisky met zoveel onverschilligheid behandelt: gerst. Wij hebben gerst - waar en hoe het wordt verbouwd - centraal gesteld in wat we doen, nieuwsgierig naar waar de echte whisky-smaak te vinden is."

"Een natuurlijk gevolg van deze filosofie is om te zien wat niet alleen kan worden bereikt met 'single farm origins', maar ook wat biologisch geteelde gerst kan doen wanneer het het juiste platform krijgt. Naleving van de biologische status is zeker niet eenvoudig - je zit met reinigingsvoorschiften, audits en beoordelingen. Dus, is het het waard? We denken zeker van wel, want wat we verliezen aan opbrengst, winnen we aan zuiverheid en smaak."

"We gaan er serieus voor: we gaan 400 tot 600 vaten biologische whisky per jaar maken. We kopen alle in Ierland geteelde biologische brouwgerst die we in handen kunnen krijgen. Waterford Organic zal een belangrijke speler zijn in onze lopende portefeuille voor de veeleisende whiskydrinker."

Organic: Gaia 1.1 kost ongeveer 80 tot 86 euro en zal vanaf 12 oktober wereldwijd verkrijgbaar zijn bij gespecialiseerde retailers in meer dan 20 markten. In Europa en Azië worden 18.000 flessen uitgebracht, met nog eens 6.000 flessen in de VS.

Voor meer informatie:

Mark Newton
Waterford Distillery
+44 7595 172235
marknewton@waterforddistillery.ie  
www.waterfordwhisky.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.