"De consument is op zoek naar duurzamer geproduceerde wijnen"

Grootschalig wijnproeven in 'het nieuwe normaal'

Tholen - Afgelopen maandag (21 september) vond de najaarsproeverij van Coenecoop Wine Traders in het 'nieuwe normaal' plaats. Een totaal aangepaste opzet in de industriële locatie van maar liefst 6000 vierkante meter van De Werkspoorkathedraal in Utrecht. "We organiseerden samen met DGS Wijn en pallas Wines onze najaarsproeverij. Tijdens deze proeverij hebben we bijna alles omgedraaid. We schonken onze relaties de wijnen die ze vooraf hadden geselecteerd. Dit gebeurde allemaal op veilige afstand", vertelt Richard van der Linden, commercieel manager van Coenecoop Wine Traders.

Hij geeft aan dat de vraag naar biologische en biodynamische wijnen blijft groeien. "Dat is goed om te zien. Ook de interesse in vin nature/orange wijnen en biologische alcoholvrije wijnen neemt toe.
De vragen en de interesse, die wij ontvangen, laat zien dat de consument op zoek is naar duurzamer geproduceerde wijnen, maar ook gelooft dat dit soort wijnen ook beter smaakt."

Een aantal wijnen werd volgens hem opvallend veel geproefd en als zeer positief beoordeeld. "Dit waren de Biodynamische Gustavshof spatburgunder. Evenals de Menade La mission Verdejo, gemaakt met druiven van wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.
Tre Monti vitalba is een orange wijn die je smaakpupillen doet opschudden. En de Bruno Michel champagne smaakt extra brut. Deze heeft minder dosage, maar meer smaak en is gemaakt van druiven die in 2011 zijn geoogst."

Voor meer informatie:

Richard van der Linden
Coenceoop Wine Traders
Exportweg 10
2742 RC Waddinxveen
0180 635123
vanderlinden@coenecoop.com 
www.coenecoop.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven