Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
HerbaFrost lanceert nieuwe 250-gram-zip-zak voor foodservice

"Dat is wat wij verstaan onder healthy convenience"

Kruiden winnen zienderogen terrein in de Europese AGF-handel en daarbuiten. Het gezonde groen brengt afwisseling in het menu en laat de horeca en consument met nieuwe smaken kennismaken. Als duurzame en IFS-gecertificeerde kruidenproducent is er HerbaFrost veel aan gelegen passende verpakkingen voor het IQF-diepvrieskruiden-assortiment te ontwikkelen. Voor industrieklanten zijn er opties vanaf 10 kg, voor de foodservice zijn er de bekende zakken van 250 g en 1 kg.

Nu heeft de kruidenspecialist uit België, die een groot biologisch assortiment heeft, een nieuwe 250 gramverpakking ontwikkeld, speciaal ontworpen voor de horeca. "Onze gebruiksvriendelijke kruiden-zakken zijn hersluitbaar en daarmee niet alleen snel en gemakkelijk in gebruik, maar tegelijkertijd een goede remedie tegen verspilling: Door de flexibiliteit van het plastic kunnen horeca-ondernemers de strooibare kruiden zelfs voelen en worden ze zonder enige overblijfselen opgebruikt”. De verpakkingsomvang is dan ook perfect op de behoeften in de horeca afgestemd en moet uiteindelijk tot significant minder afval leiden."

“De verpakking is uitgerust met een hersluitbare zip-sluiting. De kruiden kunnen daarmee te allen tijde op een gedegen manier bewaard worden. Dat houdt in dat naargelang de behoefte van dat moment de juiste hoeveelheid kan worden gebruikt, zonder verspilling”, aldus oprichter en CEO Peter van Asten.

Op de voorzijde van de verpakking is het aromatische kruid en een afbeelding van het gesneden product te zien. Op de achterzijde vindt men de beschrijving van het HerbaFrost-stokpaardje in maar liefst 14 talen.

De in de grootschalige horeca, foodservice en catering inmiddels onmisbare kruiden worden in de directe omgeving van het bedrijf geteeld en binnen 4 uur na de oogst verwerkt. HerbaFrost ontwikkelt sinds meer dan 20 jaar authentieke en individueel toepasbare producten. Ook hier wordt waarde gehecht aan een zuinige omgang met grondstoffen. "Verse kruiden worden in de horeca dikwijls in grote volumes ingekocht, hoewel de benodigde hoeveelheid moeilijk te schatten is. Als de kruiden dan niet worden gebruikt, worden ze in de meeste gevallen vernietigd. IQF-kruiden zijn in dit opzicht het ideale compromis."

De kruiden van HerbaFrost zijn in vele opzichten innovatief en op de huidige markttrends toegespitst. "Verse kruiden zijn een belangrijk ingrediënt in de moderne keuken. En niet voor niets: Ze zijn gezond en veelzijdig. Het gebruik van HerbaFrost IQF-kruiden brengt echter meerdere voordelen met zich mee. Door de 'verser dan vers'-verwerking blijven de aroma’s en gezonde eigenschappen behouden. Onze zip-zakken zijn daarbij uiterst snel en handzaam in gebruik, en het product an sich het gehele jaar door verkrijgbaar. Dat is wat wij verstaan onder Healthy Convenience."

De Belgische kruidenproducent exporteert zijn producten over heel Europa. De hoofdmoot zijn daarbij vooralsnog mono-kruiden. "We bieden onze klanten echter ook hoogwaardige kruidenmixen, waaronder Italiaanse, Provençaalse of 7- dan wel 8-kruidenmix. Daarnaast staan we onze klanten ook met individueel toegespitste mixen terzijde. De mogelijkheden zijn in die zin onbegrensd: Onze enige voorwaarden zijn 100% natuurlijke grondstoffen, 0% toevoegingen en een volle smaak!"

Voor meer informatie:
Sigrun Widera 
Herbafrost
Industriepark 19 Zone A2
B-2235 Hulshout
T: +32-15-224687
www.herbafrost.be 
[email protected]