Neleman Garnacha Monastrell rosé voordeligste in top 10

Harold Hamersma: "Jammer dat we er in de kelder niet nog eentje hebben"

Met de start van de zomer in juni stelde wijnschrijver Harold Hamersma een top 10 samen van bijzondere rosés. Neleman Garnacha Monastrell rosé staat op de 3e plaats in de top 5 van betaalbare rosés en is van deze drie de voordeligste.

Spaanse rosé
Neleman Garnacha Monastrell rosé is niet alleen de voordeligste maar zeker ook de meest duurzame uit deze top 10, meldt Neleman. "Biologisch geteelde druiven, vegan friendly want geklaard met plantaardig eiwit en met een handige draaikurk van echte natuurkurk. De garnacha en monastrell druiven voor deze rosé worden 's nachts geoogst zodat de aroma's extra goed behouden blijven. Door de zachte persing van de druiven is deze rosé mooi licht van kleur maar vol van smaak. Rijp rood fruit als aardbei en framboos met voldoende frisheid zorgen ervoor dat deze rosé perfect is voor op het terras en in de tuin in de zon, maar ook zeker bij een zomerse maaltijd zeer goed inzetbaar."

"Goeie tip van die Neleman: made to be enjoyed not cellared. Met andere woorden: niet bedoeld om in de kelder te leggen maar om op te drinken", aldus Harold Hamersma. "Volgens een onderzoek wordt 98 procent van de wijn die we kopen al binnen 24 uur genuttigd. Kun je ook rustig met deze doen: rondom aardbeien, rijpe kersen, het zoet van vleestomaten en wat sappige kruidenbittertjes. Fles is zo leeg. Jammer dat we er in de kelder niet nog eentje hebben."

Stijgende consumptie
"Lekkere rosé hoeft niet uit de Provence te komen, die van ons is super lekker en ook nog eens goed voor de natuur en je portemonnee, dubbel lekker dus zo maken we samen al drinkend de wereld een beetje mooier", zegt Derrick Neleman.

"Lange tijd werd rosé niet serieus genomen. Inmiddels is rosé is een volwaardige wijn. Met een bijbehorend marktaandeel. Wereldwijd steeg de consumptie tussen 2002 en 2018 met 32 procent. En ook met het prijsniveau en de reputatie ging het crescendo. De verwachting is dat rosé uit de Provence dezelfde status gaat krijgen als Champagne. Met bijbehorend prijskaartje uiteraard. De Neleman Garnacha Marselan rosé bewijst dat top kwaliteit ook betaalbaar kan zijn. En nog biologisch en vegan ook."

Voor meer informatie: www.degrotehamersma.nl en www.neleman.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven