Nieuw bij Odin: sappen van Voelkel

'De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben'

'De natuur geeft ons alles wat we nodig hebben' is het uitgangspunt van Voelkel. Al meer dan 80 jaar zorgen ze voor hoogwaardige biologische en Demeter-kwaliteit sappen en frisdranken. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot de grootste biologische fruitperserij in Duitsland. Hier wordt met veel liefde voor vakmanschap en enthousiasme voor duurzaamheid sappen gemaakt.

Natuurlijke sappen sinds 1936
In de jaren twintig vestigen Karl en Margret Voelkel zich als pioniers in het dunbevolkte heuvelachtige gebied aan de rivier de Elbe in Nedersaksen, Duitsland. Het jonge stel droomt van een vrij leven op het platteland en een duurzame eerlijke landbouw. Ze starten met het verbouwen van appel-, peren- en kersenbomen, aardbeien, aalbessen en kruisbessenstruiken volgens biodynamische principes. Daarnaast reizen Karl en Margret een aantal jaren met een mobiele sap-pers van dorp naar dorp, waar ze de vruchten van de lokale bevolking in heerlijke sappen veranderen. Al snel is duidelijk dat ze niet meer om een uitbreiding van hun geliefde Voelkel heen kunnen.

Category manager Sierd met de sappen.

Voelkel vandaag de dag
Ondertussen zet de derde en vierde generatie, onder leiding van Stefan Voelkel, met zijn team, waaronder zijn vier volwassen zonen, de traditie van het familiebedrijf voort. Nog steeds vastbesloten om zich te concentreren op hoogwaardige kwaliteit en de productie van natuurlijke sappen in harmonie met mens en natuur. Natuurlijke sappen hebben gezonde aarde, planten, dieren, boerderijen, schoon water en een brede biodiversiteit nodig. Dit hoofddoel, vastgelegd in de statuten van de stichting, ligt Stefan Voelkel nauw aan het hart. "Op deze manier wil ik ervoor zorgen dat de kernideeën van mijn grootouders en mijn vader intact blijven", aldus Stefan.

Hoge kwaliteit sappen
Geïnspireerd door ideeën van over de hele wereld blijft Voelkel bezig met het ontwikkelen van verfrissende recepten. Inmiddels heeft Voelkel een lijn van zo'n 170 verschillende producten in biologische en Demeter- kwaliteit. Van kombucha's, de non-alchoholische gefermenteerde cocktail, tot aan de lijn frisdranken BioZisch, allen enkel gezoet met de eigen zoetheid van het fruit. Hoofdingrediënten voor hun sappen zijn kruiden en specerijenextracten, groenten en fruit, variërend van lokaal geteelde producten tot tropisch fruit. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van mineraalwater uit eigen natuurlijke bron in het biosfeerreservaat Elbtalaue, Nedersaksen. 

Voor meer informatie: www.odin.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.