"Lekkernijen om samen van te genieten, met of zonder allergie/intolerantie"

Ook binnen bio-speciaalzaken ruimte voor meer patisserie?

Tholen - rose&vanilla heeft haar assortiment bij Bakkerij Verbeek uitgebreid. "Dit maakt het voor de winkelier een stuk eenvoudiger om onze taartjes en cakejes aan te bieden in de biologische speciaalzaak. Het kan namelijk in één keer mee met de reguliere brood & banket-bestelling. Diverse natuurvoedingswinkeliers die we al rechtstreeks beleverden, kunnen het nu ook via hen bestellen", vertelt Erik de Wit namens rose&vanilla.Alles wat ze bij rose&vanilla maken is biologisch en vrij van gluten en melk. En vrijwel alle producten zijn daarbovenop ook nog eens vrij van geraffineerde suiker en vegan. De taarten en cakes van rose&vanilla worden gebakken in een bakkerij in Maarssen. "Het draait bij ons echt om smaak. De producten moeten lekker zijn en van hoge kwaliteit. Ons doel is om lekkernijen te maken waarvan iedereen samen kan genieten, met of zonder allergie of intolerantie."Hij geeft aan dat dit een spannende stap is voor het in Utrecht gevestigde bedrijf. "Door deze uitbreiding bij Bakkerij Verbeek kunnen we bekijken of dit type patisserie goed aanslaat in het retailkanaal. In de reguliere supermarkten zien we al een steeds breder patisserie-assortiment, waardoor het voor een grotere groep consumenten gebruikelijk is geworden om daar taarten te kopen. We denken dat hier ook ruimte voor is binnen de biologische speciaalzaken. In deze winkels komen veel mensen die op zoek zijn naar bijzondere en smaakvolle producten. Een deel hiervan kampt met allergieën en intoleranties, waarvoor onze producten uitermate geschikt zijn."

Via Bakkerij Verbeek waren al de cakejes (diverse varianten), het vegan appeltaartje en de vegan walnotenbrownie van rose&vanilla verkrijgbaar. Daar zijn nu dus de nodige producten bij gekomen: het vegan worteltaartje, het vegan chocolade&kokostartje en het kokos&citroentaartje.

De producten van rose&vanilla zijn al in verschillende afzetkanalen verkrijgbaar. "Via BD-Totaal beleveren we de horeca. Dat loopt goed door. Onlangs is ons gehele assortiment bijvoorbeeld bij Conscious Hotels opgenomen." Ook de interesse vanuit de bakkerswereld is groeiende, meent Erik: "Steeds meer bakkers zien in onze producten een mooie aanvulling op hun eigen assortiment. Daar liggen volgens mij nog veel meer kansen."

Eriks vrouw Daphne is zo'n zeven jaar geleden begonnen met rose&vanilla. "Dit deed ze vanuit onze eigen keuken, nadat we erachter kwamen dat onze dochters en zoon lactose-intolerant waren en onze tweede dochter een glutenvrij dieet moest volgen. Ik heb tweeëneenhalf jaar geleden mijn baan opgezegd en sindsdien zijn we samen volop met rose&vanilla bezig." Er komen regelmatig nieuwe producten bij. "Onlangs hebben we een mokka&hazelnoottaartje geïntroduceerd. En momenteel bieden we uiteraard ook speculaas en gevulde speculaas aan."

Hij wil tenslotte het belang van de juiste ingrediënten benadrukken: "Het team van rose&vanilla vindt het fantastisch om met de beste kwalitatieve en smaakvolle biologische ingrediënten te werken. Hier willen wij heel lekkere taartjes van maken. Mensen zijn zo gepassioneerd op het land bezig met de ingrediënten, dat moet je terug kunnen proeven in ons eindproduct."

Voor meer informatie:

Erik de Wit
rose&vanilla
Amsterdamsestraatweg 11
3513 AA Utrecht
06 43985444
Erik@roseandvanilla.nl 
www.roseandvanilla.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.