Biologisch druivensap van Hollandse bodem

Tholen – Hoewel het met deze grijze dagen alweer lang geleden lijkt, kenmerkte de zomer van 2018 zich door warmte en droogte. En dit was gunstig voor de biologische druiventeelt in Nederland. “Wij hebben sinds 15 jaar een biologische wijngaard in Wieren. Voor de wijngaard was het in 2018 fantastisch weer”, vertelt Youp Cretier van Domein Hof te Dieren. “Normaal produceren we wijnen, maar we hadden zo’n grote oogst dat we besloten hebben om er nog een ander product bij te maken. Daarom hebben we besloten om in Limburg bij Appeven Sappen druivensap te laten persen.”

De hoeveelheid sap is niet gering. “We hebben drie badges van 1000 liter laten persen, waardoor we nu 2.500 literflessen hebben. Dit is nog nooit eerder voorgekomen in deze hoeveelheid. We hebben één badge rood sap en twee badges wit sap laten geproduceerd.” Er zijn eigenlijk drie ‘soorten’ druiven, zo vertelt Youp: consumptiedruiven, wijndruiven en druiven voor druivensap. “De wijndruiven blijken nu ook uitermate geschikt voor de productie van druivensap”, aldus Youp.

“We zoeken nu nog wel retailverkooppunten of horecaondernemers. Het druivensap is bijvoorbeeld ook ideaal als alcoholvrij alternatief voor wijn”, vertelt Youp. De flessen zijn gepasteuriseerd en kunnen (gesloten) twee jaar bewaard blijven.

Voor meer informatie:

Youp en Riet Cretier
Domein Hof te Dieren
06 22399642
wijngaard@cretier.nl  
www.domeinhoftedieren.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven