Kotobuki Matcha-thee in een nieuw jasje

De Matcha-thee van Amanprana is voorzien van een nieuwe look. Het gaat om de biologische Kotobuki Matcha. Kotobuki betekent 'lang leven' en voor kenners staat het voor een betere kwaliteit dan de extra premium matcha.

De Japanse groene thee wordt gewonnen uit de jongste en fijnste blaadjes van de Camelia sinensis uit Japan. De nerven worden vakkundig verwijderd en het blad wordt op granietmolens traag vermalen tot een ultrafijn theepoeder. Dit gebeurt met slechts 40 gram per uur en met behoud van kwaliteit, smaak en nutriënten. "De vermalen blaadjes van deze theeën zijn krachtige voeding. Het niveau aan antioxidanten, uitgedrukt in ORAC, ofwel Oxygen Radical Absorbance Capacity, is buitengewoon hoog."

Links de oude en rechts de nieuwe verpakking.

Op de website van Amanprana zijn de volgende 6 troeven van de Amanprana Kotobuki thee op een rijtje gezet:
  1. Zorgvuldig verpakt in een zwart-violet glazen potje om de topkwaliteit lang te behouden.
  2. Slechts een kleine Japanse elite van theeboeren is in staat om de hoogstaande Kotobuki kwaliteit en unieke blend te produceren naar de strenge normen van de Japanse Amanprana matcha sommelier.
  3. Kotobuki was de lievelings-meditatiedrank van de Samoerai en is de uitverkoren hoogste kwaliteit tijdens de traditionele Japanse theeceremonie.
  4. Kotobuki wordt poederfijn gemalen (40 gram per uur) met handgemaakte granietmolens.
  5. Kotobuki Matcha bevat de meeste antioxidanten van alle matcha's (168.500 orac eenheden per 100 gram) en het hoogste gehalte aan catechines (12.200 mg/100 gram).
  6. Kotobuki Matcha is niet gelijk aan groene thee. Kotobuki Matcha bevat 137 keer meer EGCG (een belangrijke catechine) dan een builtje groene thee en minstens 10 keer meer voedingstoffen.


En verder geeft de producent aan dat in Kotobuki matcha 137 maal meer EGCG-catechinen bevat dan de andere varianten groene thee. "Bij moderne groene thee blijft 85% van de voedingstoffen in het theezakje zitten. Bij de traditionele Kotobuki's van Amanprana drinken ze als het ware het hele blad. Dat maakt de keizerlijke Kotobuki nog vele malen gezonder dan groene thee. Je drinkt een veelvoud van de voedingstoffen en je drinkt het geheel. Omdat we ook naar de hoogste kwaliteit streven is de smaak subliem."

Andere theeën in de theelijn van Amanprana zijn de Rooibos en Earl Grey. Deze thee wordt gewonnen uit respectievelijk de Aspalathus linearis uit Zuid Afrika en Darjeeling van eerste pluk en Assam van eerste pluk uit India.

Klik hier voor meer informatie en bekijk hier de nieuwe productbrochure (deze thee staat op bladzijde 25).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.