Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-bier in Britse koningshuis

Hertogin Camilla brouwt 'eigen' biologische bier

De hertogin van Cornwall heeft tijdens haar bezoek aan eenbierbrouwerij geholpen om een nieuwe biersoort te brouwen en grapte: "Ik benhier alleen voor het bier." Camilla bezocht Arkell's Brewery in Swindon, Wiltshire omhet 175-jarige bestaan van de brouwerij te vieren.
Tijdens de rondleiding bediende de hertogin de 'SwingingValentine', een belangrijk onderdeel van het traditionele brouwproces waarmeede stroming van het vloeistof uit het maischen wordt gecontroleerd. Hiermeehielp de hertogin om een speciaalbier te maken: de DuchessCelebratory Ale.
De Duchess ale wordt in beperkte oplage geproduceerd enwordt omschreven als een donker bier met een moutige smaak. Dit wordtgebalanceerd door het gebruik van hop met een fruitig aroma uit de VS.
Het bier is gemaakt van biologische Plumage Archer gerst vanHighgrove Estate van de Prince of Wales. Het bier kost £1,90 (€2,20) per fles enheeft een alcoholpercentage van 4,2%.
De hertogin liet weten dat ze er naar uit kijkt om het bierte proeven, dat over ongeveer twee weken klaar zal zijn. Ook proefde ze het Bees Organic Ale van de brouwerij, datmet biologische honing is gemaakt.
Arkell’s is een van de weinige overgeblevenfamiliebrouwerijen in het Verenigd Koninkrijk en Camilla was hier duidelijk vanonder de druk: "Het is zo leuk om een familiebedrijf te bezoeken. Daar zijn erhelaas niet meer zoveel van."
Arkell's is opgericht als zijtak van een familieboerderijdichtbij Swindon, toen Brunel zijn Great Western Railway aan het bouwen was.Zijn bieren werden dan ook dankbaar gedronken door de arbeiders die in de hitteaan de spoorweg aan het werk waren.
In het gehele VK zijn er inmiddels nog maar twee brouwerijendie nog Swinging Valentines gebruiken.

Bron: The Argus
Publicatiedatum: