
Het aanbod van Lisa's choice is de afgelopen jaren flink uitgebreid. "Nadat onze eerste biologische en glutenvrije producten goed ontvangen waren, kwam er steeds meer vraag naar onze andere producten. Daarop besloten we het aanbod verder uit te gaan breiden. Hiervoor zijn we onder meer in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Hieruit bleek dat coeliakiepatiënten over het algemeen te weinig vezels binnen krijgen en dat ze te veel suiker en zout eten. Daar letten wij dus heel goed op bij de ontwikkeling van onze producten. Onze haver-bruinbrood-mix bestaat bijvoorbeeld voor 44 procent uit haver. En aan de pannenkoeken- en poffertjesmix hebben we extra boekweit toegevoegd en het suiker er uit gehaald. En in de onlangs ontwikkelde gebaklijn is 30% minder suiker gebruikt."

Edith is van huis uit interieurarchitect. "Ik ben in deze wereld terecht gekomen door de gluten-intolerantie van één van onze dochters. Al snel besloten we met het hele gezin glutenvrij te gaan eten. Zelf zijn wij erg van gezond eten, maar we waren niet onder de indruk van het glutenvrije aanbod in Nederland. Het waren geen producten waarvan ik blij werd en zelf zou willen eten. Daarom besloot ik zelf aan de slag te gaan hiermee."
Ze begon met het importeren van pasta uit Italië. Op het moment dat Edith zelf iets wilde gaan bakken, bleek dat de meelmixen die al verkrijgbaar waren, niet aan haar eisen voldeden. "Ik ben uiteindelijk in contact gekomen met een biologische bakker die heel veel ervaring had met het mixen van glutenvrije meelmixen. Met behulp van hem en een voedingsdeskundige hebben we toen een bescheiden meellijn opgezet, bestaande uit onder meer een aantal broodmixen, cakemixen, cupcakemixen en poffertjes- en pannenkoekenmixen."

Bloem, bruin brood mix met haver, cakemix en oliebollenmix.


Nog altijd is Edith zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten. "Dit blijft een lastig proces. Zo krijgt mijn leverancier vaak een heel ander resultaat dan wat ik in mijn keuken probeer." Welk product was tot nu toe de grootste uitdaging? "Dat is zonder twijfel stokbrood. Het is heel moeilijk om dit heel luchtig te krijgen. Daar zijn we lang mee bezig geweest. Dat geldt ook voor bagels, die voegen we binnenkort toe aan ons aanbod. Dit is een heel lastig proces voor de bakker, omdat ze ook gekookt moeten worden. Ze zijn heel erg lekker geworden!" Edith geeft aan dat ze zeer positieve reacties krijgt op de producten. "Iedereen die onze producten proeft, wordt fan. Onlangs zei iemand dat hij nog nooit een glutenvolle ontbijtkoek had gegeten die zo lekker is als die van ons. Dat vind ik een onwijs mooi compliment."
Voor meer informatie: admin@lisaschoice.nl, www.lisaschoiceglutenfree.com