"Enige 100% biologische koffiebranderij van Benelux"

Bioco valt op, niet om

Tholen - Bioco is het nieuwste merk dat op de Nederlandse markt vertegenwoordigd wordt door Mont Blanc Foods. "Dit jonge Belgische bedrijf beschikt naar eigen zeggen over de enige 100% biologische koffiebranderij van de Benelux. Het gaat hierbij om 'single origins' biologische koffie, dus geen blends", vertelt Leo den Hamer. Hij werd enthousiast na het proeven van de eerste espresso en het zien van de opvallende verpakking. "De verpakking is prachtig en blijft in tegenstelling tot de meeste zakken met koffie ook nog eens gewoon goed staan. Dankzij het opvallende uiterlijk is deze koffie ook zeer geschikt om in cadeaupakketten te verwerken. Veel speciaalzaken waar we aan leveren bieden deze service. Deze verpakking presenteert tevens mooi in het winkelschap."Peru, Mexico en Ethiopië

Het totale Bioco-assortiment bestaat momenteel uit zeven varianten. Bij Mont Blanc Foods zijn er drie verkrijgbaar. Een bewuste keuze, vertelt Leo. "We hebben in eerste instantie voor de varianten uit Peru, Mexico en Ethiopië gekozen. Schapruimte is nu eenmaal schaars en klanten vinden het dan moeilijk om te kiezen. Ik zie liever dat deze drie soorten het goed doen, dan kunnen we daarna altijd nog verder kijken. Ook bieden we deze drie varianten in verschillende vormen aan: gemalen koffie, bonen, grootverpakking en van 1 soort is er zelfs een deca-variant. Het gaat nu dus al om 14 producten en daar komen binnenkort nog volledig afbreekbare cups bij."

Waarom is hij voor deze soorten gegaan?: "Ik vond ze sowieso heel lekker en er zit een mooie smaak- en prijsopbouw in deze soorten." Leo omschrijft de Peruaanse koffie als de meest 'doordrinkbare' koffie. "Deze kan je de hele dag drinken en is het goedkoopst. Mexico is een wat meer verfijnde smaak en ook iets duurder. En Ethiopië vond ik echt het summum van wat ze op de Bio-beurs schonken, absoluut de lekkerste koffie en wel wat duurder dan de rest. Zo heb je een opbouw qua smaak en qua prijs en dat komt goed over bij onze klanten."


 

Ontmoeting op Bio-beurs

Leo was tijdens de Bio-beurs in januari op zoek naar een mooi koffiemerk en raakte in gesprek met de oprichters van Bioco. "Ik ben een echte koffieliefhebber en qua kwaliteit en verpakking past dit merk ook goed bij Mont Blanc Foods. Ik ben geen kenner, maar daar heb je de producent voor natuurlijk. Ik vind het leuk om met dergelijke mooie producten bezig te zijn." Hij geeft aan dat hij na het proeven meteen enthousiast was. "Ook de verpakking sprak me erg aan. We hebben de mogelijkheden doorgesproken en het sprak hen aan dat wij van alle productsoorten maar één merk willen vertegenwoordigen en daar dus volledig achter staan."

Een week later bezocht de ondernemer de productielocatie van Bioco in België en was hij helemaal overtuigd. "Ik vind het heel mooi dat ze alleen biologische koffie branden in de branderij in Edingen. Bioco is dus in hart en nieren biologisch, terwijl de meeste branders biologisch er bij doen. Ook de controles en inkoop hebben ze goed voor elkaar en ze branden de koffie langzaam, waardoor de smaak beter bewaard blijft."

Verschillende formaten

De koffiesoorten zijn in drie verschillende formaten verkrijgbaar bij Mont Blanc Foods: 250 gram, 500 gram en 1 kilogram. "Voor ondernemers die ook koffie zetten voor hun klanten hebben we een speciale prijs voor de 1 kilogram-verpakking. Zo kan je heerlijke koffie zetten en deze vervolgens nog aan de klant verkopen voor eigen gebruik bij hen thuis", besluit Leo.

Voor meer informatie:

Leo den Hamer
Mont Blanc Foods
Hemstukken 1
9761 KM Eelde
050 2806151
06 48686350
leo@montblancfoods.com
www.montblancfoods.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven