Klimaatneutrale bio-koffie in Peeze biobased koffie-capsules

Maak kennis met de biobased koffie-capsules van Peeze. Deze zuurstof-dichte capsules bevatten premium kwaliteit Arabica en garanderen daarmee dé perfecte kop koffie. Niet alleen is de koffie 100% gecertificeerd, ook zijn de capsules gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (suikerbietresidu). Deze zijn hierdoor volledig composteerbaar en mogen na gebruik gewoon bij het groenafval.

De oplossing voor het afvalprobleem van koffie-capsules

De nieuwe capsules en de afdichtfolie zijn van polymelkzuur, een biobased composteerbaar materiaal gemaakt. De capsules zijn zo ontwikkeld dat ze goed functioneren in de bekende machines en de folie onder waterdruk in de machine op de juiste manier perforeert.Bijzondere inhoud

Ook de inhoud is bijzonder: de capsules zijn gevuld met klimaatneutrale, biologische fair trade koffie van hoge kwaliteit Arabica koffiebonen. Bij 'klimaatneutrale koffie' zijn de klimaateffecten in de koffieketen tot nul teruggebracht via reductie en compensatie van de uitstoot van CO2. Van boon tot en met de distributie van de koffie. Compensatie gebeurt bij de bron: op de plantages. Peeze is partner in het Fair trade Carbon Partnership, opgezet door Stichting Max Havelaar (Fair trade) en ICCO.

Keuze uit 3 varianten

  • Espresso: de biologische bonen uit Honduras, Peru en Ethiopië zorgen samen voor een krachtige, zoete en kruidige koffie.
  • Lungo: met bonen uit Honduras, Peru, Ethiopië en Indonesië. De Indonesische bonen zorgen voor een kruidige smaak en hebben een bijzondere invloed op het krachtige smakenpallet.
  • Special: de Arabica koffiebonen van de variëteit Bourbon groeien op een hoogte van 1.400 meter en worden via de gewassen methode verwerkt. In combinatie met het lokale klimaat geeft dit de bonen hun kenmerkende, fruitige karakter.

Peeze koffie-capsules zijn exclusief te bestellen bij Natudis. Voor meer informatie: www.natudis.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven