De twee enige volledig biologische zelfstandige producenten van Eindhoven bundelen hun krachten. Zaterdag 14 november jongstleden was de eerste testdag voor de nieuwe samenwerking tussen Stadsbakkerij Broodt en stadsboerderij Genneper Hoeve. Het brood dat voor het eerst verkocht werd op de Genneper Hoeve was in een mum van tijd uitverkocht. Een succes dus, dat 'smaakt naar meer'.
Op stadsboerderij Genneper Hoeve op Landgoed Gennep runnen Age Opdam en Mirjam Matze een gemengd biologisch landbouwbedrijf met melkkoeien en een kaasmakerij. Samen met een groot aantal enthousiaste medewerkers van onder andere zorginstelling DeSeizoenen wordt het prachtige beekdallandschap beheerd en worden overheerlijke groenten geteeld voor de eigen winkel. Op de akkerbouwpercelen worden diverse granen geteeld, waaronder spelt en rogge.
Op enkele kilometers van de boerderij, op de Smalle Haven midden in het stadscentrum van Eindhoven, bakt Stadsbakkerij Broodt biologisch broodt op kleinschalige en traditionele wijze. Klanten ervaren in de open bakkerij rechtstreeks hoe broodt met aandacht wordt gemaakt. De 'no nonsens broden' worden met de hand bereid, met biologische ingrediënten, desem (dus geen gist), meel, water en zeezout.
De samenwerking tussen de twee enige volledig biologisch-gecertificeerde producenten in Eindhoven is tot stand gekomen nadat de bakkerij kaas afnam van de boerderij en de boerderij brood afnam voor diners van Slow Food Brabant. Dido van Klinken van Stadsbakkerij Broodt zegt: "Het is een logische stap dat we meer gaan samenwerken. We hebben veel gemeenschappelijk klanten en fans en we hanteren dezelfde waarden: volledig biologisch, kleinschalig en maatschappelijk verantwoord. We zijn kleine lokale producenten en samen staan we sterker." Age vult aan: "Dat we biologische collega's zijn schept een band. De biologische sector in Eindhoven is onevenredig klein voor de grootte van de stad. De biologische bedrijven zijn nagenoeg op één hand te tellen en wat is er lekkerder dan goed brood met boerenkaas."
Stap één van de samenwerking is dat de Genneper Hoeve brood van Stadsbakkerij Broodt verkoopt in de boerderijwinkel. Er zijn ook koeken, bollen en brownies te koop. "De komende weken gaan we kijken hoeveel en welke broden nodig zijn om de winkel voldoende te bevoorraden en de klanten blij te maken." In de bakkerij zijn nu onder andere belegde boterhammen en quiche met kaas van de Genneper Hoeve te krijgen.
Stap twee is dat Stadsbakkerij Broodt meer producten van de Genneper Hoeve gaat verwerken in de broden, baksels en lunches.
Stap drie is dat de bakkerij brood gaat bakken met meel dat gemaakt is van spelt van de Genneper Hoeve. Dit wordt een uniek stadsbroodt, geteeld en gebakken in de stad. Het brood zal exclusief te koop zijn bij de bakkerij en de boerderijwinkel.
Voor meer informatie: www.broodt.nl

Abonneren
Vacatures
- Business Development Manager – Frozen Fruits
- Commercieel Logistiek Medewerker
- Medewerker Marketing & Communicatie
- Assistant Technical Manager
- Inkoop Controller
- QA/QC Administrator
- Support Medewerker
- Loodskantoor Medewerker Verlading
- Trader in Zachtfruit en Exoten
- Installatie- / servicemedewerker interieurbeplanting
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Stap 3: uniek stadsbroodt, geteeld en gebakken in Eindhoven
Samenwerking Stadsbakkerij Broodt met Genneper Hoeve
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject