"Naar de oorsprong van ons brood"
Bakkerij Staghouwer op excursie met haar klanten
Het graan waar de Groningse bakker zijn brood mee bakt, staat momenteel prachtig op het land. Een mooi moment om te gaan kijken en het verhaal achter het biologische Groningse brood te ontdekken. Van welk product weet de consument nog precies de afkomst?
De klanten konden daarom kennis maken met landbouwer Piet van Zanten en de oude granen die hij met passie kweekt voor het Groningse brood van Bakkerij Staghouwer. Het programma bestond uit een presentatie over biologische landbouw, een PowerPoint over de ambachtelijke broodproductie bij bakkerij Staghouwer in Tolbert, een rondleiding en als besluit een bijzonder gezellige Gronings broodmaaltijd.
Na afloop kregen de deelnemers een goodiebag mee met folders van de deelnemende partijen en een natuurlijk een echt Gronings broodje.
Aanstaande zaterdag 11 juli gaat er nog een groep klanten zoek naar de oorsprong van ons brood.