MEM Benelux introduceert nieuwe bio-kokosproducten

"Cocomi heeft een heel complete productlijn"

Tholen - Bij MEM Benelux merken ze dat de vraag naar biologische kokosproducten stijgt. "Daarom breiden we het assortiment van Cocomi steeds verder uit. Dit zijn 100% biologische kokosproducten uit Sri Lanka. Nieuw zijn de Coconut Milk Drink, de Coconut Milk en de Coconut Cream, allen in een 1 liter-verpakking. De 'Milk Drink' is geschikt voor mensen die kampen met een melkallergie daarom verwachten we er veel van", vertelt Pieter Veldman.


De nieuwe dranken van Cocomi.

MEM Benelux werkt al meer dan tien jaar samen met de firma Renuka uit Sri Lanka, het bedrijf achter Cocomi. "We hebben het alleenverkooprecht voor de Benelux", aldus Ben Neuschwander, directeur van MEM Benelux. Hij geeft aan dat ze op zoek zijn naar een goede verdeler voor in het natuurvoedingskanaal. "Cocomi is een mooi merk. En we realiseren dat we niet uniek zijn in de kokosproductenmarkt, maar wel heel speciaal."


Ben Neuschwander en Pieter Veldman op het kantoor in Ridderkerk.

Maar waarin kan Cocomi zich dan onderscheiden? Ben: "Het mooie aan dit merk is dat het een heel complete productlijn is. Dit is één van de weinige merken die alles heeft, van kokoschips tot kokosmeel en van gemalen kokos tot 'virgin coconut oil'. Er is ook kokosmelk in blik, evenals vier varianten kokoswater. Naast naturel hebben we deze ook met guave-, ananas- en mango-smaak. We hebben alleen nog geen kokosbloesemsuiker onder het merk. Dit zal er in de toekomst nog bijkomen en ik verwacht op termijn ook nog andere nieuwe producten."

Een bijzondere verschijning in het assortiment is het kleine tetra-pakje Coconut Milk, met een inhoud van 330 milliliter. Pieter: "Dit formaat zie je niet vaak, veel mensen geven de voorkeur aan deze kleinere verpakking, omdat ze de grote verpakking niet snel genoeg opmaken. Dit is een mooi vers product dat heel kort en snel verhit wordt en 1 jaar houdbaar is."

Pieter geeft aan dat MEM Benelux ook actief is in de industrie. "De biologische kokos wordt bijvoorbeeld verwerkt in yoghurt, bakkerijproducten, ijs en zuivel. Nieuw bij ons is biologisch kokosmelkpoeder. Renuka is één van de weinige producenten die dit kan maken. Ook in deze 'ingrediëntentak' voorzien wij nog veel groei in de komende jaren. Kokos is echt een trend en ik denk niet dat deze zomaar zal verdwijnen. Er komt steeds meer vraag naar, ook omdat steeds meer mensen kampen met lactose-intoleratie."Samenwerking

Ben vertelt dat Renuka de handel met Europa verder wil opschalen. "Wij fungeren vanuit Nederland als draaipunt voor heel Europa. Er worden per land specifieke eisen gesteld, dat valt vanuit Sri Lanka zelf echt niet te coördineren." De mannen merken de nodige cultuurverschillen in de handel met het bedrijf uit Sri Lanka. Ben: "Nederlanders zijn toch wat directer in de communicatie. We hebben de producenten echt op moeten voeden in biologisch, dit is de enige manier dat het een succes kan worden. De samenwerking met MEM Benelux is voor Renuka van toegevoegde waarde omdat wij de markt in kaart hebben gebracht. Zij kunnen zich hierdoor volledig op de productie focussen. Grondstoffen worden veelal betrokken van de eigen plantages van Renuka waardoor een optimale controle op kwaliteit mogelijk is."

Voor meer informatie:

Pieter Veldman
MEM Benelux
Zadelmakerstraat 53
2984 CC Ridderkerk
0180 411377
pveldman@mem-benelux.nl
www.cocomi.nl
www.mem-benelux.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.