Bekroond met BioGro-certificering
Bio-wijngaard in Nieuw-Zeeland geeft wijnen betere ‘terroir’
Belangrijk voor Rebecca is het benadrukken van de 'terroir'. Terroir is een term uit de oenologie, een wijnbouwtechnische wetenschap. De meest gangbare betekenis is dat men in de wijn de 'bodem' kan proeven (terre = grond, bodem in het Frans). Rebecca keek de kunst af in Europa, met name in de oude wijnbouwgebieden in Frankrijk en Italië. "De biologische teelt, zoals ze die in onder meer de Bourgogne bedrijven, is ons tot voorbeeld geweest", vertelt ze. "We denken dat biologische wijngaarden ons het beste in staat stellen de terroir tot uitdrukking te brengen.”
"We vertrouwen op de wind, het wieden onder de wijnranken, grazende schapen en organische meststoffen zoals zeewier om de juiste bodembalans te bereiken", zegt Rebecca. Ze heeft weinig vertrouwen in bestaande gewasbeschermingsmiddelen. "Die beschouw ik als dure symptoombestrijders. Als het even kan gebruiken we natuurlijke hulpmiddelen bij het bereiken van hoge kwaliteit en smaak."
Maar het gaat niet alleen om de kwaliteit van de wijn. "Wat we ook erg belangrijk vinden is dat het land waarop we verbouwen gezond en vruchtbaar blijft voor komende generaties", aldus Rebecca.
Voor meer informatie: www.odysseywines.co.nz