Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaams kasteel lanceert op Vaderdag eerste mousserende bio-wijn

Proost op de eerste Vlaamse mousserende biologische wijn, gemaakt door Kasteel van Ordingen. Dit kasteeldomein in Sint-Truiden heeft wortels in een rijk landbouwverleden, dat teruggaat tot 1040. Daar hoorde vroeger ook een wijngaard bij. Om deze traditie in ere te herstellen, is in 2021 besloten om een eigen wijngaard aan te leggen. Meteen werden 1250 volgroeide planten van het druivenras Souvignier Gris aangeplant in een biologische omgeving. De wijn is een primeur voor Vlaanderen, want het is de eerste Vlaamse mousserende biologische wijn.

Op maandag 29 april werd een 'sneak peek' van het productiejaar 2022 onthuld door kasteelheer Richard Sleurs en professor Ghislain Houben van de UHasselt in de onlangs gerenoveerde vergaderzalen. Daarna vond een eerste proeverij plaats in de wijngaard en werd de wijn officieel getest en goedgekeurd.

Op Vaderdag wordt de mousserende wijn gelanceerd voor het grote publiek. Dit lokale product zal worden gebruikt om de culinaire ervaring en de lokale authenticiteit van het kasteel te versterken.

Voor meer informatie:
Kasteel van Ordingen
Ordingen-Dorp 50
3800 Sint-Truiden
+32 11 58 68 18
[email protected]
www.kasteelvanordingen.be

Publicatiedatum: