Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Biologisch bier uit Bayeux
De microbrouwerij van Olivier Bénard is sinds de zomer in gebruik. Momenteel wordt zijn bier met een Engels geïnspireerde smaak al in meer dan 50 verkooppunten in het departement Calvados verkocht. Het bier 6.6.44 heeft haar naam te danken aan de invasiestranden in Normandië waar de brouwerij dicht bij ligt. De naam komt ook overeen met de bestandsdelen van het bier, waaronder een alcoholpercentage van 6,6 en een schaal van 44 op de bitterheidsindex IBU. De naam spreekt ook de vele Amerikaanse en Britse toeristen aan die in Normandië de stranden van WWII komen bezoeken. Olivier Bénard is trots op zijn bier, dat qua smaak en recept veel overeenkomsten heeft met Ierse bieren.
In zijn microbrouwerij produceert Olivier 450 flessen per dag. Daarna moet het bier twee weken in vaten worden opgeslagen voor de fermentatie en tenminste een maand in de fles. Het bier heeft alles om een biologisch certificaat te kunnen krijgen, maar het belangrijkste voor Olivier is de smaak.
Winterbier
In de microbrouwerij heeft ook een speciaal winterbier ontwikkeld met kaneel, honing en sinaasappel als smaken. Hij richt zich erop om een groter pand te vinden voor zijn brouwerij en om grote volumes te gaan verwerken – maar hij wil niet te groot worden. Vakmanschap en kwaliteit blijven de belangrijkste pijlers.