Uit handen van (afval)scheidend-wethouder Joost Helms (VVD) ontving Stadsbakkerij Broodt woensdagavond 14 mei het zilveren Keurmerk Duurzaam Ondernemen. Dat mag een prestatie van formaat genoemd worden omdat de biologische bakkerij nog geen jaar geleden werd geopend. "We zijn heel trots op deze erkenning."
De gemeente Eindhoven zet duurzame ondernemers graag in het zonnetje. Dit doen ze door een keurmerk uit te geven. Het 'Keurmerk Duurzame Ondernemer' is tegenwoordig veel meer dan een beloning en een stimulans voor ondernemers in Eindhoven die bewust duurzaam werken.Het Keurmerk Duurzame Ondernemer wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en het MKB Eindhoven. De afgelopen vier jaar is het keurmerk uitgegroeid tot het belangrijkste instrument om te laten zien hoe ver Eindhovense organisaties zijn in het streven naar duurzaamheid.
Stadsbakkerij Broodt ziet met dit keurmerk zijn inspanningen beloond voor het vasthouden aan de principes van biologisch broodt bakken. De bakkerij is biologisch gecertificeerd en gebruikt geen onnatuurlijke toevoegingen in het broodt. Broodt bij hen bestaat uit meel, water en zeezout.
Het keurmerk is niet alleen gericht op 'groen' ondernemen, maar er wordt ook gekeken hoe het bedrijf zich sociaal-maatschappelijk gedraagt. Op dit gebied onderscheid de bakkerij zich ook. Voor mensen die het moeten doen van een klein budget serveren ze 'uitgestelde koffie' en hebben ze een speciaal biologisch volkoren desembroodt dat speciaal lager geprijsd is dan alle andere broden.
Met studenten van de Design Academy is er een project tegen verspilling van voedsel: 'Harvest the city'. Studenten kunnen broodt verdienen met klusjes in de bakkerij.
Het streven voor volgend jaar is natuurlijk het gouden Keurmerk. "We gaan er alles aan doen om dat doel dit jaar te bereiken", zegt eigenaar Dido van Klinken.
Voor meer informatie: www.broodt.nl
Abonneren
Vacatures
Stadsbakkerij Broodt krijgt zilveren Keurmerk Duurzaam Ondernemer 2014
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 "Het bio-logo is meer dan een vierkante centimeter op de verpakking"
- 2023-09-21 Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro
- 2023-09-20 Nieuw: sojameel van biologische sojabonen
- 2023-09-08 "Het geeft een kick als je ziet dat van jouw graan brood gebakken wordt"
- 2023-08-09 "We willen de Surinaamse keuken ook beschikbaar maken voor de consument die biologisch eet"
- 2023-08-07 Veiligheidswaarschuwing SlooOW Rustieke Meergranen Baguette
- 2023-07-13 Le Pain Quotidien introduceert 'cannabisbrood'
- 2023-07-06 Het Graanschap wil graan weer op de kaart zetten bij boeren en bakkers
- 2023-06-27 Excursie proefveld biologische baktarwe: donderdagavond 6 juli in Kloosterburen
- 2023-06-21 "Deze sociale en biologische crackers komen recht uit het hart"
- 2023-06-14 Biologische rogge in het zonnetje gezet
- 2023-06-06 'Liefde voor het klimaat' bezoekt bio-boerin Willy van Buuren
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao