Stadsbakkerij Broodt krijgt zilveren Keurmerk Duurzaam Ondernemer 2014

Uit handen van (afval)scheidend-wethouder Joost Helms (VVD) ontving Stadsbakkerij Broodt woensdagavond 14 mei het zilveren Keurmerk Duurzaam Ondernemen. Dat mag een prestatie van formaat genoemd worden omdat de biologische bakkerij nog geen jaar geleden werd geopend. "We zijn heel trots op deze erkenning."

De gemeente Eindhoven zet duurzame ondernemers graag in het zonnetje. Dit doen ze door een keurmerk uit te geven. Het 'Keurmerk Duurzame Ondernemer' is tegenwoordig veel meer dan een beloning en een stimulans voor ondernemers in Eindhoven die bewust duurzaam werken.Het Keurmerk Duurzame Ondernemer wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en het MKB Eindhoven. De afgelopen vier jaar is het keurmerk uitgegroeid tot het belangrijkste instrument om te laten zien hoe ver Eindhovense organisaties zijn in het streven naar duurzaamheid.Stadsbakkerij Broodt ziet met dit keurmerk zijn inspanningen beloond voor het vasthouden aan de principes van biologisch broodt bakken. De bakkerij is biologisch gecertificeerd en gebruikt geen onnatuurlijke toevoegingen in het broodt. Broodt bij hen bestaat uit meel, water en zeezout.

Het keurmerk is niet alleen gericht op 'groen' ondernemen, maar er wordt ook gekeken hoe het bedrijf zich sociaal-maatschappelijk gedraagt. Op dit gebied onderscheid de bakkerij zich ook. Voor mensen die het moeten doen van een klein budget serveren ze 'uitgestelde koffie' en hebben ze een speciaal biologisch volkoren desembroodt dat speciaal lager geprijsd is dan alle andere broden.

Met studenten van de Design Academy is er een project tegen verspilling van voedsel: 'Harvest the city'. Studenten kunnen broodt verdienen met klusjes in de bakkerij.

Het streven voor volgend jaar is natuurlijk het gouden Keurmerk. "We gaan er alles aan doen om dat doel dit jaar te bereiken", zegt eigenaar Dido van Klinken.

Voor meer informatie: www.broodt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven