Uit handen van (afval)scheidend-wethouder Joost Helms (VVD) ontving Stadsbakkerij Broodt woensdagavond 14 mei het zilveren Keurmerk Duurzaam Ondernemen. Dat mag een prestatie van formaat genoemd worden omdat de biologische bakkerij nog geen jaar geleden werd geopend. "We zijn heel trots op deze erkenning."
De gemeente Eindhoven zet duurzame ondernemers graag in het zonnetje. Dit doen ze door een keurmerk uit te geven. Het 'Keurmerk Duurzame Ondernemer' is tegenwoordig veel meer dan een beloning en een stimulans voor ondernemers in Eindhoven die bewust duurzaam werken.Het Keurmerk Duurzame Ondernemer wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en het MKB Eindhoven. De afgelopen vier jaar is het keurmerk uitgegroeid tot het belangrijkste instrument om te laten zien hoe ver Eindhovense organisaties zijn in het streven naar duurzaamheid.
Stadsbakkerij Broodt ziet met dit keurmerk zijn inspanningen beloond voor het vasthouden aan de principes van biologisch broodt bakken. De bakkerij is biologisch gecertificeerd en gebruikt geen onnatuurlijke toevoegingen in het broodt. Broodt bij hen bestaat uit meel, water en zeezout.
Het keurmerk is niet alleen gericht op 'groen' ondernemen, maar er wordt ook gekeken hoe het bedrijf zich sociaal-maatschappelijk gedraagt. Op dit gebied onderscheid de bakkerij zich ook. Voor mensen die het moeten doen van een klein budget serveren ze 'uitgestelde koffie' en hebben ze een speciaal biologisch volkoren desembroodt dat speciaal lager geprijsd is dan alle andere broden.
Met studenten van de Design Academy is er een project tegen verspilling van voedsel: 'Harvest the city'. Studenten kunnen broodt verdienen met klusjes in de bakkerij.
Het streven voor volgend jaar is natuurlijk het gouden Keurmerk. "We gaan er alles aan doen om dat doel dit jaar te bereiken", zegt eigenaar Dido van Klinken.
Voor meer informatie: www.broodt.nl

Abonneren
Vacatures
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
- Lead Auditor Kwaliteit & Processen
- Junior account manager
- Accountmanager
- Teeltmanager Proces en kwaliteit
- Senior Commercieel Manager
- Commercieel medewerker / Verkoper AGF
- Keurmeester AGF
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-12 West-Brabant maakt kennis met biologisch molenbrood
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden
- 2022-10-05 "De markt voor biologische granen is nog aan het groeien"
- 2022-09-27 Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes
- 2022-09-21 Nieuw bij BD-Totaal: Grainfields bakmixen
- 2022-09-19 "Als de overheid niets doet, voorzie ik een kaalslag"
- 2022-09-08 Bakkersbedrijven dringen aan op oplossing voor stijgende energiekosten
- 2022-07-13 België: biologisch roggemeel teruggeroepen
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"