Solandes heeft nieuwe biologische wijnen uit Argentinië

Onlangs zijn de nieuwe wijnen van Solandes uit Argentinië gearriveerd in Nederland. Gecertificeerde biologische wijnen van een kleine, ambachtelijke wijnmakerij in Mendoza. De nieuwe wijnen van Solandes zijn een Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec en een Chardonnay.
 


De Merlot Oak Collection 2012 heeft aroma's van zwart fruit, geroosterde amandelen, kaneel en vanille ontwikkelt. Een wijn met diepgaande en complexe smaken met een zachte finish. De Cabernet Sauvignon Oak Collection 2012 is sappig en donker, met een krachtige kern van donkere kersen en frambozen en zachte smaak van specerijen daarbij een subtiele geroosterde smaak. De Malbec Oak Collection 2012 is een klassieke wijn met een harmonische mix van rijp rood fruit, vijgen en geroosterde smaak van vanille. Een goed gebalanceerde wijn met een lange en fluwelen finish waarin het fruit goed tot zijn recht komt. De Chardonnay 2012 is een heldere en elegante wijn met rijke smaken van tropische en citrusvruchten. Een zoete frisheid en een goed gebalanceerd zachte tannine maken deze wijn rond.
 


Solandes is opgericht door drie vrienden. Ze delen de passie voor wijnen met elkaar. Jose Belgerette is één van de drie vrienden en hij is verantwoordelijk voor de import in Europa. Nestor Alonso is de landbouw ingenieur en Antonia Martines de director. De wijngaard is gelegen in Villa Atuel, San Rafael, in het Zuiden van de provincie Mendoza. Aan de voet van het Andesgebergte, met het gesmolten ijs, groeien de druiven met veel aandacht, zorg en respect voor de natuur. In de biologisch gecertificeerd wijngaard wordt de visie 'simple winery, complex wines' gehanteerd. De vrienden willen graag wijn maken welke ze zelf graag willen drinken. In dit geval getekend dat complexe wijnen met goede balans en voldoende zuren.
 


In Amsterdam heeft Jose Belgerette een wine-cellar Bar geopend. In de catacomben van de Nieuwe Kerk op de Dam kan een goed glas wijn gedronken worden of ook een fles gekocht worden. Daarnaast worden er ook wijnproeverijen georganiseerd.Voor meer informatie:

Jose Belgerette
Solandes Wines Holland
Voorstraat 20
1394 CT Nederhorst den Berg
0294 254093
06 54712201
info@solandeswines.com
www.solandeswines.com
www.solandes.net

Wine-Cellar Bar Amsterdam
Nieuwezijds Voorburgwal 137
1012 RJ Amsterdam
www.wine-cellar.nl
www.facebook.com/WineCellarBar

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven