Eerste oerwoudvrije roomijs in de winkelschappen

Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief hebben dinsdag 10 september het eerste oerwoudvrije ijsje onthuld bij ijsfabrikant Frozen Dutch in Amsterdam. Het gaat om roomijs waarvoor de melkkoeien geen Zuid-Amerikaanse soja als krachtvoer gegeten hebben.

Voor de teelt van deze soja wordt op grote schaal oerwoud gekapt in landen als Brazilië en Argentinië, terwijl veevoergewassen ook prima op Europese akkers geteeld kunnen worden.

"Op deze manier laten we zien dat roomijs zonder Zuid-Amerikaanse soja heel goed mogelijk is", zegt Hugo Hooijer van Milieudefensie. "We willen grote spelers als Unilever laten zien dat het kan om op deze verantwoorde wijze ijs te produceren." Amsterdamse ijsfabrikant Frozen Dutch heeft het oerwoudvrije ijsje geproduceerd. Het gaat om aardbeienroomijs met de naam Kleine Hoefprint en het is vanaf volgende week verkrijgbaar bij EkoPlaza, Marqt en bij diverse natuurvoedingswinkels door heel Nederland.Met het stimuleren van zuivelproducten waarbij geen Zuid-Amerikaanse soja wordt gebruikt willen de milieuorganisaties de lokale teelt van veevoergewassen stimuleren. Onder de naam 'Kleine Hoefprint' werd eerder al oerwoudvrije kaas geproduceerd. Nu is daar ijs bijgekomen. Er loopt nog een petitie waarmee mensen Unilever kunnen vragen een oerwoudvrije magnum te maken.

Kijk voor meer informatie op www.kleinehoefprint.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.