Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Ökologische Weinkultur'-dagen in Duitsland groot succes

Van 15 september tot en met 15 oktober vonden voor de eerste keer actiedagen in het kader van het project 'Ökologische Weinkultur' plaats. Verspreid over alle wijnstreken van Duitsland boden 31 biologische wijnproducenten tijdens de actiedagen een kleurrijk programma aan rond het thema wijncultuur. Een groot aantal wijnliefhebbers en geïnteresseerden gingen in op de uitnodigingen in hun omgeving. Zij konden druiven plukken, kregen rondleidingen op wijngaarden en in de wijnkelders en konden meedoen aan diverse wijn-gerelateerde culturele activiteiten.

De organisatoren en wijnproducenten zijn meer dan tevreden. "We zijn verheugd dat zoveel verschillende geïnteresseerden van de gelegenheid gebruikt gemaakt hebben om de diversiteit van de biologische wijncultuur zelf te beleven", aldus Ralph Dejas, voorzitter van de vereniging voor biologische wijnproducenten in Duitsland, Ecovin. Het is vandaag de dag belangrijker dan ooit om de consument inzicht te geven in de biologische productie van wijnen.
Publicatiedatum: