"Bio-Trappistenbier was nadrukkelijke wens van de abdij"

Smaak staat voorop bij PUUR van La Trappe

Tholen – Sinds juli vorig jaar is er ook een biologische variant van het trappistenbier La Trappe verkrijgbaar, PUUR genaamd. Bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot brouwt de bieren in samenwerking met de monniken van abdij O.L.V. van Koningshoeven.

Duurzame bedrijfsvoering is belangrijk volgens de normen en waarden van de monniken. Biologisch hoort daar natuurlijk bij. "De ontwikkeling van een biologische trappistenbier was een heel nadrukkelijke wens van de abdij", licht algemeen directeur Thijs Thijssen toe. De smaak stond hierbij voorop. "Hier wordt bier toch als eerste op smaak beoordeeld. PUUR is een doordrinkbaar speciaalbier. "Het is een bovengistend bier, dat qua geur en smaak op pils lijkt. En ook nog eens ongefilterd."


Rechts: de ingang naar de brouwerij

Ontwikkeling

De verkoop van PUUR van La Trappe is het afgelopen jaar naar verwachting gegroeid. "We hebben het concept weloverwogen ontwikkeld. Het moet ook niet te hard groeien. Belangrijk is dat we het concept goed neer moeten kunnen zetten in de winkels."

Thijs geeft aan dat er ook een steeds grotere vraag is naar biologisch bier. "Steeds meer horecaondernemers kijken naar biologisch. We merken dat het bewustzijn groeit, zowel bij de ondernemer als de klant." Al met al is hij tevreden over de ontwikkeling van het merk. "De introductie van de biologische pils is een goede stap geweest."De biologische grondstoffen zijn niet heel gemakkelijk te vinden, maar het is volgens Thijs wel goed te doen. De biologische hop komt uit Duitsland en de rest van de ingrediënten uit Nederland of Frankrijk. De hop wordt rechtstreeks bij de boeren ingekocht. "Zo houden de telers er een goede boterham aan over. Het mooiste zou natuurlijk zijn om enkel met Nederlandse ingrediënten te werken, maar het is lastig om alles hier te verbouwen. Daar is deze zandgrond niet geschikt voor." La Trappe is wel bezig om gerst in de omgeving te verbouwen.


Duurzaamheid

Duurzaamheid en MVO is heel ver doorgevoerd in de organisatie. Vorig jaar werd Bierbrouwerij de Koningshoeven hiervoor beloond met de MVO-prijs Tilburg 2010. "Dit kwam als een verrassing. Onbewust waren we al heel ver op het gebied van duurzaamheid. Het zit echt in de genen van de onderneming."


Met deze bosaanplant willen de abdij en brouwerij de CO2-uitstoot (gedeeltelijk) compenseren

Voor meer informatie:

Thijs Thijssen
Bierbrouwerij de Koningshoeven
Eindhovenseweg 3
5056 RP Berkel-Enschot
0135 358147
Thijs.thijssen@latrappe.nl
www.latrappe.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.