11 september om 11:25 uur op RTL4

De Halm op tv: aflevering over behandeling glutenallergie

Wat heeft De Halm met DNA te maken? Dit is te zien in één van de zes afleveringen van de informatieve televisieserie Lang Zullen We Leven. Op 4 september jongstleden startte RTL4 hiervan met de eerste aflevering. In de aflevering van 11 september aanstaande om 11:25 uur gaat de aflevering over Coeliakie. Hiervoor zijn onder andere opnames gemaakt bij De Halm.

Presentator Geert Hoes duikt in deze wetenschappelijke serie in de wondere wereld van het DNA. Hij ontmoet wetenschappers van velerlei pluimage, hij spreekt met patiënten, doet tests in het laboratorium en bezoekt bedrijven, waarvan De Halm er dus een is. Ondertussen spijkert de innemende presentator de kennis van de kijker bij over alles wat ook maar ruikt naar genen, eiwitten en DNA.

Glutenvrije haver

De Halm komt voorbij in de aflevering waarin het belang van inzichten uit DNA- en eiwitonderzoek voor de behandeling van ziekten als coeliakie (glutenallergie) wordt belicht. Gluten zijn eiwitten die voor mensen met die ziekte bijzonder schadelijk zijn. Haver is een graan dat geen gluten bevat. De Halm kan en mag deze haver verwerken tot een gegarandeerd glutenvrij eindproduct.

Rondleiding pletterij

Tijdens de uitzending zal Luud Gilissen als coördinator van het Nederlandse glutenvrije haverketenproject tekst en uitleg geven. Iedereen die een keer met eigen ogen wil zien hoe de welbekende vlokken van De Halm gemaakt worden, moet zeker kijken. Want Luud geeft Geert Hoes een rondleiding door de pletterij terwijl de camera's lopen.

De aflevering 'Coeliakie', zal te zien zijn op zondag 11 september om 11:25 uur. Ook wordt deze aflevering herhaald op zaterdag 17 september om 11:00 uur. Lang Zullen We Leven is geproduceerd door I Care Producties.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven