Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alle pizza-varianten ook in bio-variant mogelijk"

Pizza's van Wellfoods: Versheid en smaak staat voorop

Tholen - Wellfoods in Eindhoven produceert authentieke Italiaanse pizza's. "We gebruiken verse ingrediënten. Deze snijden we uiterlijk vier uur voorafgaand aan de productie. Al is dit meestal zelfs korter", vertelt directeur Johan Brinkman.

Onder private label worden ook biologische pizza's bereid. Deze zijn zowel semivers als dagvers verkrijgbaar. Semivers houdt in dat het deeg samen met de topping is afgebakken, hierdoor krijgt de pizza een langere houdbaarheid van zo’n drie weken. "Gezien de lagere omloopsnelheid kiezen de meeste bio-winkeliers voor semivers. Deze pizza's zijn met drie weken namelijk langer houdbaar dan de dagverse pizza's."


De bio-ingrediënten zijn te herkennen aan de groene stickers

Biologische ingrediënten worden apart ingekocht en opgeslagen. Wellfoods bakt en belegd de bio-pizza's op gezette tijden. Omdat de verkrijgbaarheid van de diverse biologische ingrediënten volgens Johan geen probleem is, zijn er vele mogelijkheden. "Alles wat met de reguliere pizza's kan, kunnen we ook in de bio-variant. Denk bijvoorbeeld aan een Calzone-pizza of een pizza met niet-traditionele vulling, zoals champignonragout, Oosters of Mexicaans." Hij geeft aan dat Wellfoods ook de mogelijkheden aan het bekijken is om meer biologische diepvriespizza's op de markt te brengen. "Hiermee zouden de dervingproblemen opgelost zijn en worden ze nog beter betaalbaar."Wellfoods verkoopt de pizza's voornamelijk aan natuurvoedingswinkels en de out-of-home-markt. "Met festiviteiten worden onze slices geserveerd. Ook maakt de horeca veel gebruik van onze halffabricaat. Dit is een soort Margherita-pizza, die zij dan zelf afmaken", licht Jeroen van Pinxteren toe. De medewerker Kwaliteitsdienst verantwoordelijk voor de productontwikkeling. Hij vertelt dat steeds meer leveranciers zelf ook mogelijke ingrediënten aandragen, als ze bijvoorbeeld een nieuwe geitenkaas hebben. "Dat is leuk, hieraan merk je dat biologisch momenteel echt leeft."


Complete maaltijd

Jeroen geeft aan dat de semiverse pizza vanaf vijf euro verkrijgbaar is. Het gaat dan om een pizza met een diameter van 25 centimeter. "Het is een complete maaltijd. Met deze prijs zijn onze pizza's voor een biologisch product relatief goedkoop." Wellfoods schenkt veel aandacht aan het optimaliseren van de smaak van de pizza's. "Consumenten verwachten dat een bio-product meer dan smakelijk is. Daar ligt naast de versheid dus de focus op."Johan erkent dat het imago van biologische producten de afgelopen jaren sterk verbeterd is. "Tegenwoordig staat de biologische sector als je het mij vraagt bekend om de voortreffelijke producten." Het is in zijn ogen jammer dat de omzetsnelheid nog steeds een probleem is, ondanks dat het aantal bio-consumenten toe blijft nemen. "Het bewustzijn groeit. Ik sta versteld van de hoeveelheid consumenten die bewuster kopen. Ook wordt de consument op steeds meer plaatsen met biologische producten geconfronteerd."

Voor meer informatie:

Jeroen van Pinxteren
Wellfoods BV
Hooge Zijde 27
5626 DC Eindhoven
040 2054546
jeroen@wellfoods.nl
www.wellfoods.nl