Délifrance heeft nu ook een biologisch assortiment met biologische Petits Pains, rustieke broden en zelfs viennoiserie.
Biologische producten worden met zorg voor het milieu geproduceerd. Ze worden vervaardigd met grondstoffen van biologische oorsprong, dus zonder kunstmest of genetische manipulatie en zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen. Met deze manier van verbouwen wordt bodemerosie voorkomen. Zo worden de mens en zijn natuurlijk evenwicht beschermd. De productie en distributie worden, van de akker tot aan de consument, gecontroleerd en gecertificeerd door onafhankelijke instanties.
Viennoiserie - Het is puur genieten met onze bladerdeegspecialiteiten die zijn gemaakt met de heerlijkste biologische ingrediënten. Deze twee viennoiserieproducten passen uitstekend binnen het 'puur natuur'-assortiment van Délifrance. De knapperige Croissant (24 procent roomboter) en het Chocoladebroodje met stukjes chocolade (20,5 procent roomboter en 14 procent pure chocoladedrups) zullen zeker in de smaak vallen.
Rustiek brood - De rustieke, biologische Baguettes en Sandwiches zijn gemaakt met biologisch geteelde tarwebloem dat op molenstenen is vermalen. Door de langzame gisting krijgt het brood zijn karakteristieke biologische desemsmaak en prachtig roomwit kruim. Biologisch brood wordt voorgebakken in een steenvloeroven waardoor het een mooie krokante korst krijgt.
Klassiek brood - Onze biologische Petits Pains zijn gemaakt van 100 procent biologisch geteelde tarwebloem. Met een mooi zacht kruim en een dunne krokante korst zijn deze lunchtoppers een mooie aanvulling op het assortiment. Welke variant ook gekozen wordt, men is altijd verzekerd van een eerlijk stuk brood. De sesamtopping geeft een extra rijke smaak en fraaie decoratie, en daarnaast hoeft de tarwe-variant niet noodzakelijk afgebakken te worden. De Petit Pain wit, Petit Pain sesam en Petit Pain tarwe maken het biologische assortiment compleet.
Klik hier voor de folder over het biologisch assortiment.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"