VS: Model Bakery na 90 jaar over op 100% biologisch

Na tien jaar hard werken kan Model Bakery in Napa Valley eindelijk 100 procent biologisch brood gaan verkopen. "We hadden vooral problemen met het zoeken naar betrouwbare ingredi├źnten", vertelt Sarah Mitchell, zij is samen met haar moeder Karen eigenaar van de bakkerij."Het probleem was dat de kosten voor biologisch bloem te hoog lagen voor een kleine bakkerij als de onze. Echter, de afgelopen paar jaar is ons volume op de nieuwe locatie in Oxbow verviervoudigd. Dit geeft ons wat meer onderhandelingsmacht."Ze waren in staat om een deal te sluiten met 'Central Milling' in Utah, dat distribueert uit een magazijn in Petulama. Model Bakery bakt inmiddels zeventien soorten brood per dag.

"Het is overigens zo dat niet-biologische tarweboeren omschakelen naar mais, omdat ze hier meer geld mee kunnen verdienen. Ook conventioneel bloem wordt steeds duurder."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.