Woonde eerst zelf in camper

Amerikaanse verkoopt bio-koffie in futuristische stand

De koffiemarkt in Amerika is vrij compleet. Toch gaat Dawn Abbott van de Universiteit van Idaho met haar 'Retro Espresso' iets unieks aan de markt toevoegen. Niet alleen de koffie-stand waarin ze staat is bijzonder. Door het glimmende aluminium frame ziet deze eruit alsof hij rechtstreeks uit de ruimte afkomstig is. Vooral bijzonder is dat de meeste ingrediënten biologisch en natuurlijk zijn.

"Dit is belangrijk voor mij. Ik geloof dat wat je in je lichaam stopt, een enorm verschil maakt in hoe je je voelt", aldus Abbott. De meeste ingrediënten zijn lokaal. Zo wordt de biologische zuivel geleverd door een leverancier in Spokane. Haar koekjes zijn afkomstig van een lokale bakker. En al haar biologische stropen en chocolade zijn afkomstig uit Oregon.De bekers waarin ze de koude drankjes schenkt zijn gemaakt maïs-plastic. "Dit is bio-afbreekbaar. Ik probeer zo veel mogelijk te recyclen." Zelfs de trailer van aluminium waarin ze haar handel vervoerd is recyclebaar.

Voordat Abbott de aanhanger in een koffiestand veranderde, woonde ze er zelf in. Ze was kunstenaar, maar het werd te klein voor haar en haar kunstprojecten. "Ik wilde al ongeveer 15 jaar een eigen koffiehuis, maar begon te beseffen dat een espresso-stand gemakkelijker en goedkoper zou zijn." Daarom besloot ze een 'drive-thru' te ontwikkelen.

Ze zegt dat de prijzen van haar lokale en biologische producten slechts iets hoger liggen dan in andere stands. De stand staat naast Domino's Pizza, nabij de universiteit.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.