Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bakkers bijeen in Bohlsener Mühle

Nieuwe bio-bakkerijen welkom bij Bioland

De Duitse biologische landbouwfederatie Bioland presenteerde zich van 11 tot 13 september in Dresden. Dit deden zij in samenwerking met een gezamenlijke kennis in de Bohlsener Mühle. Deze molen levert al meer dan dertig jaar aan biologische bakkers en is al twintig jaar aangesloten bij Bioland.

Samen gaven ze advies aan bakkers die geïnteresseerd zijn in omschakeling naar bio-verwerking. Richtlijnen inzake de controle en praktische tips. Ook was er ruimte voor discussie en uitwisseling van ervaringen.



Ongeveer een kwart van de Duitse biologische bakkers is aangesloten bij Bioland. Zij werken volgens strikte biologische richtlijnen. "Biologische producenten produceren met natuurlijke producten. Het bakproces duurt langer, vereist veel vakmanschap, maar het levert producten op van hoge kwaliteit", zegt Susanne Weißbecker, van Bioland Saksen.

Vandaag de dag levert de molen een volledig assortiment van biologische ingrediënten. De molen heeft ongeveer 150 medewerkers en biedt meer dan 800 producten. De markt voor biologisch brood en banket is niet langer een nichemarkt. Er zijn ongeveer 1.300 bakkers biologisch gecertificeerd in Duitsland. Dit komt neer op ongeveer 9 procent van de totale bakkerij-activiteiten. Terwijl het aantal gangbare bedrijven al jaren daalt, blijft bio groeien.