
Samen gaven ze advies aan bakkers die geïnteresseerd zijn in omschakeling naar bio-verwerking. Richtlijnen inzake de controle en praktische tips. Ook was er ruimte voor discussie en uitwisseling van ervaringen.

Ongeveer een kwart van de Duitse biologische bakkers is aangesloten bij Bioland. Zij werken volgens strikte biologische richtlijnen. "Biologische producenten produceren met natuurlijke producten. Het bakproces duurt langer, vereist veel vakmanschap, maar het levert producten op van hoge kwaliteit", zegt Susanne Weißbecker, van Bioland Saksen.
Vandaag de dag levert de molen een volledig assortiment van biologische ingrediënten. De molen heeft ongeveer 150 medewerkers en biedt meer dan 800 producten. De markt voor biologisch brood en banket is niet langer een nichemarkt. Er zijn ongeveer 1.300 bakkers biologisch gecertificeerd in Duitsland. Dit komt neer op ongeveer 9 procent van de totale bakkerij-activiteiten. Terwijl het aantal gangbare bedrijven al jaren daalt, blijft bio groeien.