Niet biologisch maar natuurlogisch

Stichting moet 'biologisch' van vruchtensappen verwijderen

De vruchtensappen die de stichting Zuilen en Vecht zelf maakt mogen niet biologisch worden genoemd. Volgens Europese regelgeving mag dat alleen bij speciaal gecertificeerde producten en daar is bij de peren- en appelsappen van de stichting geen sprake.

Ambtenaren hebben de stichting opgelegd het woord 'biologisch' te verwijderen en eerst een certificaat aan te vragen volgens de in Nederland geldende SKAL-normen. Maar daar hangt volgens de stichting Zuilen en Vecht een stevige prijskaart die door de vrijwilligersorganisatie niet te betalen is. De stichting heeft nu besloten het woord biologisch te verwijderen voor het woord Natuurlogisch.

Al drie jaar plukt Zuilen en Vecht, met honderden mensen die vrijwillig komen helpen, duizenden kilo’s appels en peren uit de boomgaard nabij Fort Vechten. Alles met steun van de provincie Utrecht en de gemeente Bunnik en Fort Vechten. De dranken die dat opleveren worden verkocht onder de naam Vechtensap onder anderen bij Slijterij Zuilen en de groenteboer op winkelcentrum Rokade, Gümüs.

Het feit dat de stichting Zuilen en Vecht een officiële aanschrijving ontving heeft volgens de organisatie ook een positieve kant: "De roem van Stichting Zuilen en Vecht is doorgedrongen tot op Europees Niveau! Voorwaar, en dat zonder subsidie."

Bron: De Nieuws Utrechter


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven