Bavaria brengt binnenkort biologisch bier op de markt

Bavaria komt binnenkort met biologisch bier. Dochteronderneming De Koningshoeven streeft er naar om medio juli een biologische variant van het trappistenbier La Trappe op de markt te brengen.

"Er is simpelweg vraag naar", legt Gijs Swinkels, financieel manager van brouwerij De Koningshoeven uit. "En het sluit aan bij ons ondernemerschap. De monniken die vroeger op deze plek werkten, deden op hun manier ook al aan duurzaam ondernemen." De hop die voor het bier wordt gebruikt komt volgens Swinkels rechtstreeks bij biologische boeren uit Duitsland vandaan en is, evenals de mout, Skal-gecertificeerd. "Het bier is van hoge gisting, ongefilterd en bevat 4,7 procent alcohol."

Zelf hop telen

Op termijn wil de producent zelf hop gaan telen in de buurt van de brouwerij, maar op dit moment zijn de mogelijkheden nog niet goed genoeg. "Rond de abdij beschikken we over 160 hectare grond. Het zou zonde zijn deze niet te gebruiken voor eigen teelt. Het duurt echter even voor de omgeving aan alle gestelde eisen voldoet." De brouwer is met verschillende retailers in gesprek, maar heeft naar eigen zeggen nog geen concrete afspraken op papier. "Uiteraard hebben we ons nieuwe product bij Albert Heijn neergelegd, omdat het goed past in het assortiment, en de eerste reacties zijn positief." Voor het bier daadwerkelijk in de supermarktschappen ligt is het volgens Swinkels 'in ieder geval in de biologische sector te verkrijgen'. De manager laat weten eveneens positief met La Place in gesprek te zijn.

Bron: LevensmiddelenKrant, 07-06-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven