Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lekker luchtig en lichter verteerbaar, doordat het deeg 12 uur fermenteert"

Wordt pinsa de nieuwe pizza?

Tholen - Pinsa is één van de nieuwe producten van TerraSana. Pinsa is de trend van dit moment, geeft Belinda Barnhard aan. "Het is nog niet zo bekend, eigenlijk is pinsa pas het afgelopen jaar in Nederland op de kaart gezet door een aantal bekende conventionele merken. We staan dus nog echt aan het begin, helemaal in de biowereld. Pinsa is een nieuw product waarmee we in de biowinkel echt kunnen shinen. Voor de winkeliers is het een mooi product om met de trend mee te gaan."

Pinsa is een Italiaanse kruising tussen pizza en focaccia. Het kan belegd worden als een pizza, maar het verschil zit hem voornamelijk in de luchtigheid van de bodem. "De pinsa is gemaakt van deeg dat ongeveer 12 uur fermenteert. Dat maakt het deeg lichter verteerbaar, lekker luchtig. Ook is het een bron van eiwitten, dat vind ik als vegetariër heel fijn. Hij ziet er ook heel artisanaal uit. Na het afbakken ziet het er echt uit alsof je het helemaal zelf vers gemaakt hebt. Bijkomend voordeel is dat de pinsa minder zout is."

Belinda zet het zelf thuis ook graag op tafel. "Het ziet er heel leuk uit. Ze zitten per twee verpakt. Dat is ideaal voor een gezin. Eentje beleg ik als pizza en de ander beleg ik achteraf. Heerlijk! Ook voor een verjaardag is het een ideale optie om te serveren. Je kiest zelf je favoriete ingrediënten en kunt er dus allerlei kanten mee op. Serveer hem met of zonder saus."

De herkenbaarheid in de markt neemt nu snel toe, vertelt ze. "Je ziet het in restaurants steeds vaker terug op de kaart. Pinsa is eigenlijk al bekender dan ik eigenlijk dacht dat het was."

Voor meer informatie:
Belinda Barnhard
TerraSana
Waaier 10-12
2451 VV Leimuiden
0172 503337
[email protected]
www.terrasana.nl