Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Informatiebijeenkomst het Graanschap op 2 juli

Kansen voor baktarwe in het biologische bouwplan

Het Graanschap heeft afgelopen jaar hard aan de weg getimmerd om biologische tarwe uit Nederland in het Nederlandse brood te krijgen. Met succes, want jaarlijks groeit het areaal tarwe dat wordt geteeld voor het Graanschap. De baktarwe van het Graanschap vindt zijn weg naar de consument op vele manieren, van grote retailbedrijven tot lokale bakkers. Dankzij een korte en transparante keten van tarwe tot brood komt er weer duurzaam brood op de plank voor zowel telers als consumenten.

Dit jaar wordt er circa 200 hectare biologische tarwe speciaal geteeld voor het Graanschap, voor teeltseizoen 2025 staat er wederom groei gepland in het areaal. Daarom is het Graanschap op zoek naar nieuwe telers voor de teelt van 2025. Ze bieden afzetgarantie en een contractprijs ver boven de marktprijs waardoor de graanteelt weer interessant is geworden in het biologische bouwplan. Tarwe past als rustgewas goed in het bouwplan en heeft een positief effect op de structuur van de grond.

Voor telers die geïnteresseerd zijn om te gaan samenwerken met het Graanschap organiseert het Graanschap dinsdagochtend 2 juli een informatiebijeenkomst, deze zal worden gehouden bij een grote bakkerij in het midden van het land waar ze kennis delen over teelt, de keten van tarwe tot brood en informatie geven over de contractvoorwaarden van het Graanschap. En natuurlijk kijken de deelnemers in de bakkerij hoe de biologische tarwe wordt verwerkt tot prachtig brood. Rond de lunch schuiven de bestaande telers van het Graanschap aan, wordt er gezamenlijk geluncht en hebben we een spreker over Tritordeum.

Bent u een biologische teler of een teler in omschakeling naar de biologische teelt en heeft interesse om te onderzoeken of de teelt van baktarwe een verrijking is voor uw bouwplan, meld u dan aan via [email protected] en u ontvangt een uitnodiging voor deze bijeenkomst.

Voor meer informatie:
Het Graanschap
[email protected]
www.hetgraanschap.nl

WeGrowOrganic
Dodaarsweg 45
3897 LP Zeewolde
0854 879900
[email protected]
www.wegroworganic.nl

Publicatiedatum: