Iris Komen, Bo Weevil:

"Door actief de markt te benaderen willen we meer bekendheid voor biologisch katoen creëren"

Tholen – Bo Weevil bestaat dit jaar 33 jaar en was betrokken bij de eerste plantages van biologisch katoen. In al die jaren is Bo Weevil uitgegroeid tot een toonaangevende groothandelaar van GOTS-gecertificeerd biologisch katoenen stoffen en producten. Iris Komen, sinds 2014 eigenaar van Bo Weevil, is van plan om nog jaren door te gaan omdat er nog veel stappen gezet moeten worden naar een goede transitie naar biologisch katoen. Het bedrijf heeft veel trouwe klanten. "Heel veel bedrijven met wie we werken kennen oprichter Jan Schrijver ook al. We krijgen hele positieve reacties op de stoffen en producten. Het blijft ontzettend mooi, ook nadat het 30 keer gewassen is", aldus Iris.

Iris op het kantoor van Bo Weevil in Nieuwegein.

De biologisch katoenen producten van Bo Weevil zijn op allerlei plekken verkrijgbaar. Daar zitten zeker ook wat bijzondere locaties bij. "Er zijn net weer twee leveringen aan het Anne Frank-museum gedaan. Onze tassen lopen daar als een tierelier", vertelt Iris. Ook worden de stoffen niet altijd voor de meest voor de hand liggende producten gebruikt. "Onze Zweedse klant Lampverket maakt lampen van de stoffen. We laten ook kleding- en gordijnzakken maken in India. Hieraan zie je duidelijk de veelzijdigheid van ons klantenbestand."

Links Polarfleece.

Wisselende hardlopers
De hardlopers in het assortiment wisselen elkaar af, geeft ze aan. "De stoffen zijn bijvoorbeeld nu populair. Maar onze tassen zijn eigenlijk altijd al de grootste productgroep geweest. Momenteel verkopen we mede door de kerstpakketten enorm veel handdoeken." Ekoplaza is al jarenlang afnemer van de biologisch katoenen tassen. Ook de boodschappentassen van de Amsterdamse biowinkel De Aanzet komen bij Bo Weevil vandaan. Daarnaast levert Bo Weevil producten aan Dr Hauschka en Witlof. "Met Dr Hauschka zijn we alweer het vierde exclusieve artikel aan het maken, daarover komt binnenkort wat meer informatie naar buiten."

De grootste afzetmarkt is Nederland, daarna volgen België, Duitsland en Frankrijk. Iris vertelt dat de markt na een uitdagende periode weer lijkt aan te trekken. "Sinds een paar maanden zit de verkoop weer in de lift. We beschikken over een grote voorraad, waardoor we snel kunnen leveren en daaraan merk je dat er meer beweging in zit. We zijn momenteel druk met de voorbereidingen voor alle kerstpakketten waar onze producten in komen."

De cadeauset 'Douchen met Kaerel'.

Actief de markt aanschrijven
De uitdagende marktsituatie stimuleert ook om nieuwe afzetmarkten te zoeken. "Op dit moment zijn we bijvoorbeeld modevakscholen aan het aanschrijven. We willen hiermee meer bekendheid geven aan biologisch textiel. Vervolgens kunnen ze de stoffen bij ons afnemen of bij Pure Coverz, zij verkopen de stoffen namelijk per meter. De samenwerking met Pure Coverz is heel belangrijk. Beide bedrijven versterken elkaar. Het is erg fijn om samen te kunnen overleggen. Uiteindelijk is het belangrijk om continu nieuwe markten te benaderen voor onze stoffen en producten."

Voor meer informatie:
Iris Komen
Bo Weevil
De Liesbosch 8D
3439 LC Nieuwegein
030 2881521
info@boweevil.nl
www.boweevil.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven