Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Driedelige documentaireserie: De bodem bereikt

Omgekeerde vlaggen, tractorprotesten en wanhopige verhalen tonen de chaos in het boerenland. De bodem van de Nederlandse landbouw lijkt bereikt. Maar tegelijk is deze crisis een vruchtbare bodem voor nieuwe initiatieven. Plannen voor een duurzame en economisch gezonde landbouw. De driedelige FryslânDOK-serie ‘De bodem bereikt’ wordt uitgezonden door NPO2 en Omrop Fryslân.

Het kan niemand zijn ontgaan dat de boeren in Nederland zich flinke zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf. Melkveehouders die te dicht bij natuurgebieden zitten, moeten verhuizen of stoppen. Anderen zullen vee afstaan en zoeken naar een breder verdienmodel. De agrarische sector, en dan vooral de veehouderij, gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Er zal meer rekening gehouden moeten worden met wat er nog meer leeft, in en op het land. Boer zijn binnen de grenzen die de natuur aankan, en waarover de overheid in Europees verband afspraken gemaakt heeft.

Pieter van der Valk  – Bron: FryslânDOK: De bodem bereikt

Pijn
FryslânDOK spreekt met boeren over hoe ze de druk om te veranderen ervaren, en hoe ze de onzekerheid over de gevolgen daarvan ondergaan. Met jongeren, over de vraag of ze nog wel een toekomst voor zich zien op het familiebedrijf. Met een arts, een hoogleraar. Met de minister. Wat betekent deze landbouwtransitie voor de agrarische sector, het familiebedrijf en voor de
leefbaarheid op het platteland? Waar zit de pijn, het verdriet. En waar liggen – ondanks alles – de mogelijkheden voor een gezonde en duurzame toekomst voor de landbouw?

 

FryslânDOK: De bodem bereikt (3 delen)
Te zien zaterdag 21/22 januari, 28/29 januari, 4/5 februari
Zaterdag NPO2 15.30 uur (herhaling zondag om 13.25 uur)
Zondag Omrop Fryslân 17.00 uur (herhaling ieder uur)
FryslânDOK wordt Nederlands ondertiteld.

Publicatiedatum: