Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agroforestry kennisbijeenkomst bij De Melkbrouwerij in Lettele: 12 april

Op vrijdagochtend 12 april organiseert het Agroforestry Netwerk Overijssel een kennisbijeenkomst met bedrijfsbezoek over agroforestry. De deelnemers zijn te gast bij De Melkbrouwerij van Rick Huis in 't Veld in Lettele. De bijeenkomst is bedoeld voor agrarisch ondernemers die graag hun bedrijf willen verduurzamen door bomen te integreren op hun grond. Er zal wat meer over het netwerk verteld worden en hoe je hierbij kunt aansluiten.

Rick Huis in 't Veld is een biologische melkveehouder uit Lettele. Een gezond bodemleven en het natuurlijke gedrag van het vee staan centraal op zijn bedrijf, De Melkbrouwerij.

Een aantal jaar geleden zijn houtwallen aangelegd met eetbare struiken, noten- en fruitbomen en kruiden. Op deze manier worden kringlopen gesloten en ontstaat er een natuurlijk landschap voor mens en dier.

Het integreren van bomen op landbouwgrond (akkerbouw, veeteelt of groenteteelt) wordt ook wel agroforestry genoemd. Rick vertelt welke voordelen dit heeft en wat de meerwaarde is.

Adviseur regelgeving
Berdi Doornebosch is freelance adviseur op het gebied van de biologische regelgeving. Ze helpt bedrijven bijvoorbeeld bij het maken van een omschakelplanning, het schrijven van procedures en het aanvragen van productspecificaties. Ook helpt ze bedrijven bij het goedkeuren van een gewasbeschermingsmiddel of meststof voor gebruik in de biologische landbouw.

Voor Stichting Demeter doet ze jaarlijks een aantal inspecties bij biologisch-dynamische bedrijven. Berdi heeft 4 jaar bij Skal Biocontrole gewerkt en daarvoor als adviseur duurzame landbouw gewerkt.

Programma

9.30 uur Inloop met koffie en thee
10.00 uur Welkom door het kernteam van Agroforestry netwerk Overijssel
10.15 uur Presentatie door Rick Huis in 't Veld, biologische melkveehouder en actief met agroforestry
10.30 uur Presentatie 'Biologische regelgeving' door Berdi Doornebosch
11.30 uur Rondleiding over het melkveebedrijf van Rick Huis in 't Veld
12.30 uur Plenaire afronding, lunch en netwerken

Datum: Vrijdag 12 april 2024
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur
Locatie: De Melkbrouwerij
Adres: Doldermansweg 1 in Lettele

Klik hier om aan te melden (gratis).

Publicatiedatum: