Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biodyneren weer van start

In 2023 hebben op 16 biodynamische boerderijen 33 diners plaats gevonden. "Dit jaar hebben zo'n 20 nieuwe bedrijven zich verbonden met het project. We zijn op weg naar 60 diners verspreid door het hele land die we kunnen aanbieden. In februari hebben we een evaluatie gehouden. Ik heb veel enthousiasme gehoord", vertelt Ilse van den Bosch, coördinator van het project Biodyneren.

"Biodyneren gaat over het beleven van volwaardige en waardevolle landbouw en voeding. Er is diepgang en het is lekker en gezellig. Het is inspirerend voor zowel boer, kok als de gasten. Dat maakt het een geheel. De ervaring van gasten is soms indrukwekkend om te zien. Mensen worden geraakt. Het geheel doet meer dan de som der delen. Katy Verschoor, kok bij Boer 'n Buffel in Diepenveen: "Het beste van alle werelden komt samen: het verhaal van de boerderij, de boer en de kok, het heerlijke eten, maar ook de onderlinge uitwisseling van de gasten. Het verhaal achter biodynamische voeding is nooit genoeg overgebracht, mensen zijn daar vaak naar op zoek. Aan die vraag beantwoordt Biodyneren."

"Bij sommige gasten wordt een eerste zaadje geplant, bij andere gasten wordt honger naar meer kennis gevoed. Wanneer mensen zich door ervaring en inhoud kunnen verbinden met de betekenis van biodynamisch, hoe meer mensen ons verhaal op hun eigen manier kunnen leven en ook weer elders naar buiten kunnen brengen."

Hieronder de eerste diners die in mei zullen plaatsvinden. Kijk voor meer diners op www.bdvereniging.nl/biodyneren

Biodyneren op 't Leeuweriksveld

 • Zaterdag 11 mei
 • Tijd: 16.00 uur start rondleiding; 18.00 uur start diner
 • Locatie: 't Leeuweriksveld, Zandzoom 72 in Emmen
 • Kok: Alberta Rollema van Oogsten, Koken en Eten
 • Kosten: 29,50 euro
 • Info en aanmelden bij kok Alberta via mail of tel. 06-19199934

"'t Leeuweriksveld is een Demeter gecertificeerde, gemengde boerderij met een gesloten kringloop. Dit bedrijf loopt voorop in het realiseren van een nieuwe economie waarin grond en gebouwen geen persoonlijk bezit meer zijn."

Tuindiner op de Noorderhoeve

 • Zondag 26 mei
 • Tijd: 16.45 uur welkom, 17 uur rondleiding, 18 uur diner
 • Locatie: De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl
 • Kosten: 49,- euro. Prijs voor kinderen in overleg. Wanneer men een minimum inkomen heeft en de prijs van het diner niet kan betalen, horen wij dat graag.
 • Info en aanmelden bij kok Ilse, [email protected], 072-5644752

"De Noorderhoeve is een Demeter gecertificeerde zorgboerderij met akkerbouw, glastuinbouw, melkvee, kippen, geiten en varkens. Lydia Slijkerman, één van de tuinders, vertelt tijdens de rondleiding over de authentieke manier van karnemelk en boter maken."

Voor meer informatie:
Biodynamische Vereniging
0850-609044
[email protected]
www.bdvereniging.nl

Publicatiedatum: