Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4 juli

Meer demonstratieruimte beschikbaar op BioVelddag

De BioVelddag is dit jaar op donderdag 4 juli in Lelystad. Agrico BioSelect, de Treffler-THB precisieschoffel, Agri BioSolutions met de 4 DISC Acticut, Lemken met de Thulit wiedeg zijn al ingepland om de nieuwste machines en technieken te laten zien. Een grotere Woeler demonstratie onder leiding van Sander Baernards van Naturim en een Robotic demonstratie onder leiding van Christoffel den Herder zijn gepland.

Er is dit jaar meer demonstratieruimte beschikbaar voor de BioVelddag. Dit kan een machine demonstratie zijn maar ook het tonen zijn van noviteiten in rassen, bodembevorderaars als mengteelten.

"De BioVelddag staat voor het samenbrengen van onderzoek, advies en de praktijk letterlijk in het veld. Samen worden noviteiten, producten en rassen in het veld vergeleken als getest. De zintuigen worden gebruikt om in het veld te zien, horen, ruiken en te proeven. De dag wordt met gezelligheid afgesloten met een gezamenlijke bioveldmaaltijd."

"De eerste 25 aanmeldingen van bedrijven die meedoen zijn binnen. Zo legt Agrico BioSelect een proefveld van de nieuwste en veelbelovendste resistente aardappelrassen aan. Treffler-Man@Machine neemt weer een assortiment cultivatoren en eggen mee. De Treffler-THB precisieschoffel kunnen bezoekers op de akkers zien rijden. Daarnaast toont Agri BioSolutions het mechanische verwijderen van gras en groenbemesters met de 4 DISC Acticut. En Lemken laat de Thulit Wiedeg in actie zien. Kennispartners als Louis Bolk Instituut en WUR demonstreren samen met agrarische ondernemers de praktijkkansen van eiwitgewassen als lupine en strokenteelt en agroforestry in verschillende veldworkshops."

Op de Proeftuin voor Agroecologie en Technologie biedt de BioVelddag op 4 juli bedrijven de mogelijkheid mee te doen en hun bedrijf én producten te laten zien, om nieuwe contacten te leggen en praktisch kennis op de akker te delen.

Aanmeldingen van bedrijven voor stands en/of voor het geven van veldworkshops zijn welkom tot 4 mei as. Wie nieuwe rassen, mengteelten of technieken voor bodembewerking of onkruidbestrijding heeft, kan de wensen doorgeven voor demovelden of een demonstratieruimte.

Aanmelden kan via www.biovelddag.nl

De BioVelddag wordt samen met de sector en belangenverenigingen georganiseerd door: Open teelten-WUR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, Ceres Horti Advice, Naturim en de BioAcademy.

Voor meer informatie:
BioAcademy
De Kromme Rijn 1
8253 RG Dronten
[email protected]
www.bioacademy.nl

Publicatiedatum: