24 januari, Baexem:

Masterclass ‘Alle kleine beestjes helpen’ door Marc Siepman

Op 24 januari geeft Marc Siepman een masterclass ‘Alle kleine beestjes helpen’ in het Limburgse Baexem. Siepman geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen cursussen en lezingen over de bodem.

Marc Siepman. Foto door Saskia op de Weegh

In deze masterclass vertelt Siepman over het belang van planten voor de bodem, hoe de bodemgezondheid verbeterd kan worden, en hoe we kunnen voorkomen dat we last krijgen van plagen en ziekten. De bodem is onze belangrijkste bron van gezondheid, en dat geldt onverminderd voor die van planten en dieren en zelfs de planeet in haar geheel.

Een gezonde bodem helpt ook bij het afbreken en voorkomen van vervuiling en voorkomt droogtes en overstromingen. Als we beter met onze bodems om leren gaan, zullen de problemen ofwel verminderen, ofwel geheel verdwijnen.

De masterclass (inclusief lunch) wordt gehouden in de Baexheimerhof, Kerkstraat 1a in Baexem en is van 10:00 uur tot 15:00 uur. Deelname aan de masterclass is gratis en is toegankelijk voor zowel biologische en gangbare bedrijven. Aanmelden kan tot en met donderdag 19 januari via info@biologischlimburg.com

De masterclass wordt georganiseerd door BioLogisch Limburg en wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van de provincie Limburg in het kader van het Actieplan Natuurinclusieve landbouw.

Voor meer informatie:
Biologisch Limburg
info@biologischlimburg.com
www.biologischlimburg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven