Bio-bakker Carl Siegert volgt met argusogen het nieuws rondom de huidige energie- en grondstoffencrisis en zit bovenop alle prijsveranderingen. "Gisteren halveerde de prijs van gas opeens weer. Ik heb de indruk dat er toch een paar cowboys in driedelig pak, die het verschil niet weten tussen meel en bloem, speculeren met grondstoffen op de wereldmarkt en daarmee veel invloed hebben op de bedrijfsvoering van bakkerijen en andere bedrijven. Dat is natuurlijk een zure situatie. Ik denk dan ook dat het goed is dat de EU bezig is de winsten van energiegiganten af te romen en prijsplafonds in te bouwen. Tot 2019 lukte het nog de prijzen van ons brood minimaal te verhogen door efficiëntie en automatisering. We hopen dat vol te houden in deze lastige situatie. Maar ik ga ervan uit dat dat de regering gaat ingrijpen. Want met hele grote investeringen de sector transformeren zie ik niet zo snel gebeuren. Er is veel vergrijzing in de bakkerswereld. Als een ouder echtpaar nu wordt gedwongen fors te investeren, denk ik dat ze liever hun bakkerij opsplitsen in appartementen om te verkopen of te verhuren. Dat levert sneller iets op dan doorgaan. Als de overheid niets doet, voorzie ik een kaalslag."
Klik hier voor het volledige artikel.
Bron: Food Inspiration