Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Webinar 'Marktwaarde creëren met keurmerken': woensdag 6 juli

Volg op woensdag 6 juli de webinar 'Marktwaarde creëren met keurmerken'. Deze Ketenkennisdialoog wordt georganiseerd door het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten. "We gaan in gesprek over de rol van keurmerken voor verduurzaming en bieden inzicht in de omzetontwikkeling van de IRI Research Monitor Keurmerken Retail, Milieu Centraal met de nieuwe keurmerkenwijzer, de visie op foodservice met Good Fish, Beter Leven keurmerk, Sodexo, Organic Danmark. Met een DOE vervolg. Ik zal toelichting geven op op praktijkpilots in foodservice, om verduurzaming dierlijk daar te versnellen en zichtbaar te krijgen", vertelt Maurits Steverink van True Food Projects.

'Er gebeurt iets moois in de markt…wie het ziet heeft de toekomst'
Het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten stimuleert en faciliteert ketens bovenwettelijke ketenconcepten in de markt te zetten. Met Ketenkennisdialogen wordt praktische kennis gedeeld.

Dagvoorzitter: Sofie van den Enk
Wanneer: 6 juli 2022
Tijd: 09.00 – 10.30 uur
Locatie: Online bijeenkomst (Microsoft Teams)
Voor wie: bedrijven in de (dierlijke) voedselketen
Aanmelden: via secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl 

Programma
09.00 – 09.05 uur: Welkom en toelichting programma
09.05 – 09.20 uur: De waarde van keurmerken in het supermarktkanaal en toelichting Resultaten Monitor Keurmerken Retail
09.20 – 09.45 uur: Hoe maak je een keurmerk begrijpelijk en aantrekkelijk voor de consument? Een toelichting over de update van de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal.
In gesprek met Paulien van der Geest van Milieu Centraal
09.45 – 10.00 uur: Ervaringen met keurmerken in andere afzetkanalen:
In gesprek met Margreet van Vilsteren (Good Fish), Marijke de Jong (Dierenbescherming), Joke van Buuren (Sodexo) en Maurits Steverink (ketenmanager Marktprogramma VDP)
10.00 – 10.20 uur: Best practice door uit Denemarken waar succesvol een label (biologisch) voor catering/horeca is geïntroduceerd
Door Niklas Klixbüll, Okologisk Landsforening
10.20 – 10.30 uur: Vragen en delen van kennis
10.30 – 10.35 uur: Afsluiting

Klik hier voor meer informatie. 

Publicatiedatum: