Donderdag 23 juni

IFOAM organiseert online evenement over biologische sector van Oekraïne

"Sinds de inval in Oekraïne hebben we regelmatig contact gehad met onze projectpartners en lokale belanghebbenden in de biologische sector om hun behoeften te beoordelen en hen te ondersteunen", schrijft IFOAM Organics International in een update. "We werken momenteel aan een plan om hen te helpen de gevolgen van de recente gebeurtenissen te verzachten."

IFOAM - Organics International voert in samenwerking met Helvetas, het Onderzoeksinstituut voor Biologische Landbouw (FiBL) en IFOAM Organics Europe het programma Organic Trade for Development (OT4D) uit in Oekraïne, Albanië en Servië. In Oekraïne werken we ook nauw samen met het Zwitsers-Oekraïense programma 'Handel met hogere toegevoegde waarde van de biologische en zuivelsector in Oekraïne' (QFTP), dat wordt uitgevoerd door FiBL in partnerschap met SAFOSO AG. Beide programma's worden gefinancierd door het Zwitserse staatssecretariaat voor economische zaken (SECO).

Online-evenement
Op donderdag 23 juni wordt een online-evenement gehouden met vertegenwoordigers van de biologische sector, buitenlandse partners en internationale inkopers, vertegenwoordigers van de Oekraïense regering, lokale en internationale deskundigen en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Onderwerpen zijn onder meer een overzicht van de biologische sector van Oekraïne en capaciteiten van Oekraïense biologische exporteurs, steunprogramma's van de overheid en succesverhalen over samenwerking tussen Oekraïense biologische producenten en internationale kopers in de afgelopen maanden.

Klik hier voor meer informatie over dit evenement en de mogelijkheid om aan te melden.

Financiële steun
Het 'Organic Initiative' multi-stakeholder platform, de belangrijkste uitvoerende partner in Oekraïne, heeft een oproep gedaan voor donaties en een subsidieprogramma dat zal worden beheerd door haar lid 'Information Center Green Dossier'. Het doel van het subsidieprogramma is financiële steun te verlenen aan biologische boeren.

Oekraïne is één van de grootste leveranciers van landbouwproducten ter wereld en exporteert een grote hoeveelheid biologische producten naar verschillende landen in Europa. "Op dit moment onderzoeken we hoe we onze projectactiviteiten in Oekraïne kunnen aanpassen aan de huidige behoeften van de Oekraïense biologische sector. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bevolking van Oekraïne toegang heeft tot gezond, voedzaam voedsel dat op duurzame wijze is geteeld en dat biologische boeren hun broodwinning niet verliezen. We zullen blijven samenwerken met de Oekraïense biologische belanghebbenden en partners om ervoor te zorgen dat zij nu en in de toekomst voedsel en diervoeders kunnen blijven telen en leveren."

Bron: IFOAM Organics International 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven