Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Milieuvriendelijk Sekem-katoen nu in Nederland verkrijgbaar

Conventionele katoengewassen hebben veel pesticiden nodig, zijn vaak genetisch gemodificeerd en behoren tot de meest vervuilende landbouwteelten. Het 45 jaar bestaande Egyptische Sekem laat zien dat kwalitatief hoogstaand katoen heel goed biodynamisch geteeld kan worden, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetische modificatie.

Eerste producten van biodynamische katoen
De handdoeken, knuffels en garen van Sekem dragen het Demeter-keurmerk voor producten van gegarandeerd biodynamische herkomst. Biodynamische landbouw gaat verder dan biologische landbouw en draagt bij aan meer biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid. Producten zijn gegarandeerd niet genetisch gemodificeerd en er worden geen pesticiden of kunstmest gebruikt. Verder gebruikt Sekem Egyptisch katoen, dat vanwege de lange, zachte en slijtvaste vezels bekend staat als het beste katoen dat er is. Sekem is de eerste en enige leverancier van producten gemaakt van biodynamisch katoen.

Sekem-katoen nu in Nederland verkrijgbaar
Biologische foodcoop Odin verkoopt sinds kort knuffels, handdoeken en garen van Sekem. Via de groothandel van Odin zijn de producten ook verkrijgbaar voor andere biologische speciaalzaken. Odin start een spaaractie om de bijzondere katoenen producten van Sekem in de schijnwerpers te zetten.

Sekem maakt woestijn al 45 jaar vruchtbaar
Sekem is de overkoepelende naam van een groot aantal initiatieven in de Egyptische woestijn, 60 kilometer ten noordoosten van Cairo. Een prachtig project dat 45 jaar geleden begon en met biodynamische landbouw 2.500 hectare dorre woestijn heeft omgevormd tot een bloeiende oase. Het voorbeeld van Sekem is een inspiratie voor Egyptische boeren en levert een grote ecologische bijdrage aan de Egyptische landbouw, met name aan de katoenteelt. Zo overtuigde Sekem de Egyptische regering dat katoenteelt zonder chemische bestrijdingsmiddelen mogelijk was. Dit resulteerde in een reductie in het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen van 90% op 400.000 hectare Egyptische landbouwgrond en een toename van de katoenopbrengst van 30%.

Sekem heeft een vitale community met meer dan 2.000 medewerkers, eigen scholen en een eigen medisch centrum. Naast katoenen producten maken ze ook kruidenthee, dadelsnacks, sesambars en cosmetica.

Voor meer informatie:
Odin
0345 575 154
cooperatie@odin.nl 
www.odin.nl/sekem 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven