Fotoreportage van het Nederlandse bio-aanbod op Tavola

Tholen – Van 20 tot en met 22 maart vond Tavola plaats in Kortrijk. Meer dan 500 geselecteerde exposanten konden dit jaar op Tavola weer hun beste, verse en klassieke delicatessen tonen. Voor ondergetekende redacteur was er dus ook eindelijk weer de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Nederlandse bedrijven die met hun bio-assortiment op de beurs aanwezig waren. Zo was er weer een verscheidenheid aan producten dat tentoon werd gesteld aan de enthousiaste bezoekers. Het scala aan producten ging van bio-kaas tot bio-siropen.

De standhouders waren niet allen even tevreden over de opkomst, maar de algehele stemming was goed. Vergeleken met de beurzen voor corona leek de bezoeker nog wat behoudend te zijn in haar opkomst. De meerderheid van de standhouders was echter blij dat er eindelijk weer direct contact was met de klanten om het assortiment na de hectische jaren weer te presenteren. Dit bleek, want er was kosten noch moeite bespaard door de bedrijven om de stands onder de aandacht te brengen. Bovendien was er een overvloed aan proeverijen, waar eenieder enthousiast van werd.

Jasper Vogel en Alex Poortinga presenteerden de nieuwe Juice Family sappen, onderdeel van Flevosap, waarmee de Belgische markt moet worden bestormd.

Melanie Dumee en Siham el Hossaini van Bergfood stond op Tavola met een groot assortiment aan Mediterraanse bio-producten die de bezoekers naar hartenlust konden proeven.

Bij Vandersterre waren onder andere de nieuwe Lente exclusive met daslook, asperge en wortelstukjes, te zien en de Herfst exclusive met  paddenstoel, truffel en fenegriek.

Deze soorten gaat Vandersterre aanbieden in  het voorjaar en in het najaar.

De stand van Bommel en Bommel Delicatessen was druk bezocht. Dineke van Bommel vertelt de bezoekers vol enthousiasme over onder andere de nieuwe bio-smaakmakers op basis van agar agar.

Carlien Schilder en Rico ter Voort van Bettinehoeve. De geitenkaasspecialist stond op de beurs met onder meer haar biologische geitenkaas.

Leonie van Gelderen en Hidde van Horen van Foodelicious Food & Gifts.

Foodelicious presenteerde op de beurs onder andere verschillende soorten zout uit de Oosterschelde van Zeeuwsche Zoute. De smaakmakers, gemixt met onder andere knoflook en zeekraal, voegen een unieke smaak toe aan een gerecht.

Agroposta presenteerde vanaf haar stand de biologische siropen en ijslollies, die verkrijgbaar zijn in 7 verschillende smaken. Karin Gefken en Pavle Svaic legden de bezoekers alles uit over dit, van oorsprong Kroatische, merk.

Voets Specialiteiten stond na 4 jaar weer op hun vertrouwde plek op Tavola, met nagenoeg dezelfde stand als op de Voorjaars Vakbeurs Foodspecialiteiten die de week hiervoor in Houten plaatsvond. In de stand werden diverse bio-merken gepresenteerd, waaronder Budels, De KleinsteSoepfabriek, Searoop en The English Tea Shop. 

Een klein uitstapje nog naar België: Bart Maes en Chantal Voets van Amanvida. Het bedrijf liet de bezoekers kennis maken met haar grote assortiment aan biologische voedingsproducten, verkocht onder de naam Amanprana. Bovendien zijn alle producten nu te bestellen via de online groothandel van Amanvida.

Verder presenteerde Amanvida ook Pineo. Dit water is laag in zout, chloor en nitraat.

Eindelijk was er weer de mogelijkheid voor bezoekers om de nieuwe foodconcepten tijdens Tavola in levende lijve te ervaren.

Voor meer informatie: www.tavola-xpo.be 

Auteur: Jannick Flach, redacteur AGF.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven